Newsroom

Newsroom

"Το Σινικό Τείχος": Από σήμερα στους κινηματογράφος μία επική ταινία από την Κίνα

Ένα κινηματογραφικό υπερθέαμα φαντασίας και μυστηρίου με επικές σκηνές δράσης σκηνοθετεί ο θρυλικός Κινέζος δημιουργός Ζανγκ Γιμού στην πρώτη του αγγλόφωνη παραγωγή, η οποία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα και είναι η πιο ακριβή και μεγάλη παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ σε αυτήν τη χώρα.

586550d41dc52448308b45c7

Με τους – υποψήφιους για Όσκαρ – Ματ Ντέιμον και Γουίλεμ Νταφόε και τους Πέντρο Πασκάλ, Άντι Λάου, Τιάν Τζινγκ και Χαν Λου, η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται στο 1100 μ.Χ., την περίοδο της δυναστείας των Σονγκ, και παρουσιάζει ως αιτία κατασκευής του Σινικού Τείχους την ανάγκη προστασίας των Κινέζων από την επιδρομή του μυθικού τέρατος Τάο Τέι, που ζωντανεύει κάθε 60 χρόνια και εξορμά από το Όρος του Νεφρίτη, για να τραφεί με ανθρώπους. Δύο μισθοφόροι ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτήν τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.

«Τα Τάο Τέι είναι αρχαία τέρατα, που γεννήθηκαν από την απληστία του ανθρώπου» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Είναι αδηφάγα και αποτελούν, σύμφωνα με τον θρύλο, τον μεγαλύτερο εχθρό του ανθρώπου. Κι επειδή ο θρύλος γεννά πληθώρα ερωτημάτων, όπως “ποιο είναι το αδύνατο σημείο τους, πόσα χρόνια μάχονται οι άνθρωποι εναντίον τους, πώς επιβιώνουν και πώς πεθαίνουν αυτά τα τέρατα”, η ταινία αυτή διαφέρει από όλες τις άλλες του είδους. Με εξαίρεση τα μυθικά τέρατα, όλη η υπόλοιπη ιστορία έχει να κάνει με “κανονικούς” ανθρώπους, χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις. Το Σινικό Τείχος είναι κάτι που υπάρχει, κάτι που κατασκευάστηκε. Σε αυτό το ρεαλιστικό πλαίσιο, κατασκευάσαμε κι εμείς τα όπλα που χρησιμοποιούνται στην ταινία και “χορογραφήσαμε” τη δράση».


Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

καλλιανος

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…