Newsroom

Newsroom

Το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Χάνεκε "Happy End"

Κυκλοφόρησε πριν λίγες το πρώτο τρέιλερ του νέας ταινίας του Μίκαελ Χάνεκε «Happy End» και τίποτα δεν προμηνύει ότι θα έχουμε ένα φιλμ με happy end.

597373f31dc524fa418b4641

Από τις πρώτες εικόνες προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με μία μάλλον σκληρή ταινία, όπως ο αυστριακός σκηνοθέτης μάς έχει συνηθίσει.

Το «Happy End» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών κι όπως κι άλλες ταινίες του δημιουργού, θα προβληθεί στους κινηματογράφους προς το τέλος της χρονιάς.

Ο φακός του Αυστριακού ακολουθεί την ιστορία μιας οικογένειας και των προβληματικών σχέσεων που κρύβει πίσω από μια φαινομενική ομαλότητα, επιχειρώντας μια κινηματογραφική ανάλυση της σύγχρονης κοινωνίας και των ηθών της.

Μια κόρη που ξεσκεπάζει την υποκρισία των ίδιων των γονιών της, άνθρωποι που απογοητεύονται από τις επιλογές και τη ζωή τους, αλλά αρνούνται να το παραδεχτούν, κι όλα αυτά με φόντο μια Ευρώπη που δεν ξέρει πώς να χειριστεί το μεταναστευτικό κύμα κι έναν κόσμο που αλλάζει, συνθέτουν το «Happy End».

Ξένα ΜΜΕ που την έχουν παρακολουθήσει, μας δίνουν μια πρώτη γεύση για τα όσα μας επιφυλάσσει ο Χάνεκε: «Πριν ακόμα καλά-καλά ξεκινήσει η ταινία, μία 12χρονη έχει σκοτώσει το χάμστερ της και έχει δηλητηριάσει τη μητέρα της. Αυτά τα καταγράφει και τα σχολιάζει μέσα από μια εφαρμογή για κινητά».

Εν αναμονή λοιπόν της κυκλοφορίας και στη χώρα μας, δείτε το πρώτο τρείλερ όπως κυκλοφόρησε από γαλλική εταιρεία παραγωγής:


Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…