To Protagon, οι αναρχικοί και τα Εξάρχεια (δεν βαρέθηκαν άραγε;)

Οι αναρχικοί ήταν... καλά παιδιά πριν 30 χρόνια, γνώριζε πολλούς προσωπικά ο Ανδρέας Πετρουλάκης όπως γράφει στο Protagon, δεν είναι σαν τους... σημερινούς στα Εξάρχεια που «τραμπουκίζουν άγρια όποιους αντιπαθούν».

59ecdb8e1dc524c61c8b45d9

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το κακό είναι πως τα ίδια έγραφαν για τους αναρχικούς και τα Εξάρχεια και πριν 30 χρόνια! «Πριν από τριάντα χρόνια ήξερα αρκετούς αναρχικούς… …είχαν ευγένεια, ήσαν μορφωμένοι και διαπνέονταν από γνήσιες ουμανιστικές προθέσεις. Η άρνησή τους προς κάθε εξουσία είχε αφετηρία την αγάπη τους για τον άνθρωπο και την αποστροφή τους προς την καταπίεσή του – οι ανησυχίες τους ήσαν αυθεντικές υπέρ της κοινωνίας και όχι του εαυτού τους» γράφει ο Ανδρέας.

Και τονίζει την αντίθεση με το σήμερα: «Τι σχέση έχουν με την αναρχία αυτά τα βίαια αντικοινωνικά στοιχεία που καταστρέφουν περιουσίες ανθρώπων, κάνουν πλιάτσικο στα σπασμένα καταστήματα, καίνε τα μέσα μαζικής μεταφοράς των φτωχών πολιτών, τραμπουκίζουν άγρια όποιους αντιπαθούν, φιμώνουν κάθε αντίθετη φωνή, κάνουν face control στους επισκέπτες μιας περιοχής της Αθήνας και κρατούν σε ομηρία τους κατοίκους της;».

Δεν βαρέθηκαν άραγε να ασχολούνται τόσα χρόνια με τα Εξάρχεια, μασώντας την ίδια καραμέλα;

Ήταν 2007 (10 χρόνια πριν) όταν, όπως σημείωνε ο «Ιός», η «Espresso» έγραφε για «κράτος των Εξαρχείων», η «Καθημερινή» για «300 “αναρχοληστές” των Εξαρχείων» και το «Πρώτο Θέμα» για «”ανεξάρτητο κράτος” από τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων».

Το 1985 (32 χρόνια πριν) η «Ακρόπολη» στηλίτευε το… κράτος των Εξαρχείων: «Νέα επεισόδια δημιούργησαν χθες οι αναρχικοί “υπήκοοι του κράτους” των Εξαρχείων».

Το 1984 (33 χρόνια πριν) το «Εθνος» δημοσίευε ρεπορτάζ με τον τίτλο «Και τώρα οι… “Σιού”. Εξάρχεια: μετά τα ναρκωτικά και τους αναρχικούς, ήρθαν οι πανκς με τα ξυρισμένα κεφάλια».

«Δεν φτάνουν τα τόσα και τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, έρχεται να προστεθεί η διαφθορά με τους “αναρχικούς”» έγραφε με τη σειρά του και ο «Ριζοσπάστης» το 1980 (37 χρόνια πριν)!

Να είμαστε καλά να ζούμε σε 30 χρόνια να διαβάζουμε στο Protagon της εποχής, το 2047, για το πόσο καλοί ήταν οι αναρχικοί το 2017.  

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…