Το πανόραμα για το Μουντιάλ της Ρωσίας: "Καθάρισε" η Γερμανία, διασυρμός για Πολωνία

Το «εισιτήριο» για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι έτοιμοι να «τσεκάρουν» οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, μιας και τα «πάντσερ» επικράτησαν 2-1 της Τσεχίας- Ήττα σοκ από Δανία για την Πολωνία (4-0).

59aa40cf1dc524172e8b4567

Το «συγκρότημα» του Γιόακιμ Λεβ πέρασε και από την Πράγα, χάρις σε τέρμα του Χούμελς δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Βέρνερ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό, αλλά ο Νταρίντα στο 78’ είχε ισοφαρίσει προσωρινά (1-1). Οι Γερμανοί βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 21 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την Βόρεια Ιρλανδία.

Η ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ πέρασε… δύσκολα από το Σαν Μαρίνο, επικρατώντας 3-0, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ σε οκτώ λεπτά, μετά το 70’. Ο Μαγκίνις «χτύπησε» δις στο 70’ και το 75’ και τρία λεπτά αργότερα, ο Ντέιβιτς με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο ματς του ομίλου, η Νορβηγία επιβλήθηκε 2-0 του Αζερμπαϊτζάν. Ο Κινγκ άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 32ο λεπτό και στο 60’ ο Σάντιγκοφ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ομάρ Ελαμπντελαουί και Ταρίκ Ελιουνούσι αγωνίστηκαν στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Σαν Μαρίνο-Β. Ιρλανδία 0-3

Νορβηγία-Αζερμπαϊτζάν 2-0

Τσεχία-Γερμανία 1-2

Η Βαθμολογία

Γερμανία 21

Β. Ιρλανδία 16

Τσεχία 9

Νορβηγία 7

Αζερμπαϊτζάν 7

Σαν Μαρίνο 0

Διασυρμός Πολωνία στην Δανία

Την πρώτη της ήττα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου γνώρισε η Πολωνία, καθώς η Δανία επιβλήθηκε εντός έδρας 4-0 και έβαλε… φωτιά στον όμιλο. Ο Ντιλέινι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 16’ για τους γηπεδούχους και ο Κορνέλιους στο 42’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι Σκανδιναβοί πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, στο 59’ με τον Γιόργκενσεν και στο 80’ με τον Έρικσεν.

Η Πολωνία παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, όμως, πλέον την… κυνηγούν Δανία και Μαυροβούνιο με 13 πόντους. Οι Βαλκάνιοι πέρασαν… αέρα από το Καζακστάν, επικρατώντας 3-0. Ο Βέσοβιτς άνοιξε το σκορ στο 31’, ο Μπεσιράι στο 53’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ο Σίμιτς στο 63’ ολοκλήρωσε το «διπλό» για τους Μαυροβούνιους.

Τέλος, στο Βουκουρέστι, η Ρουμανία επιβλήθηκε 1-0 της Αρμενίας, χάρις σε τέρμα του Μαξίμ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Καζακστάν-Μαυροβούνιο 0-3

Ρουμανία-Αρμενία 1-0

Δανία-Πολωνία 4-0

Η βαθμολογία

Πολωνία 16

Μαυροβούνιο 13

Δανία 13

Ρουμανία 9

Αρμενία 6

Καζακστάν 2

Πέρασε από την Μάλτα η Αγγλία

Πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 4-0 επιβλήθηκαν τα «Λιοντάρια» της Μάλτα εκτός έδρας. Ο Κέιν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 53ο λεπτό και στο 86’ ο Μπέρτραντ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουέλμπεκ διαμόρφωσε το 3-0 και στο επόμενο λεπτό, ο Κέιν, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έγραψε το τελικό 4-0.

Οι Βρετανοί παρέμειναν στην κορυφή του 6ου ομίλου, έχοντας 17 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Σλοβάκους, που επιβλήθηκαν 1-0 της Σλοβενίας, χάρις σε γκολ του Νέμετς στο 81’. Τέλος, η Σκωτία επικράτησε εκτός έδρας 3-0 της Λιθουανίας. Ο Άρμστρονγκ άνοιξε το σκορ στο 25’ και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ρόμπερτσον έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο ΜακΆρθρουρ στο 73ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Σλοβακία-Σλοβενία 1-0

Λιθουανία-Σκωτία 0-3

Μάλτα-Αγγλία 0-4

Η βαθμολογία

Αγγλία 17

Σλοβακία 15

Σκωτία 11

Σλοβενία 11

Λιθουανία 5

Μάλτα 0

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…