Newsroom

Newsroom

Το παιδί-σύμβολο του συριακού λαού μιλάει για τη νέα του ζωή: "Δε φοβάμαι"

Ο μικρός Ομράν σε ηλικία μόλις 4 ετών έγινε σύμβολο του μαρτυρίου που ζει ο συριακός λαός, όταν τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση στο Χαλέπι στις 17 Αυγούστου 2016.

59bfa5161dc524c71c8b4613

Η φωτογραφία του από εκείνη την ημέρα έχει κάνει το γύρω του κόσμου. Ο ίδιος είναι γεμάτος στα αίματα, σκονισμένος και κοιτά την κάμερα σαν χαμένος, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί τι έχει συμβεί. Η εικόνα του εμπεριέχει ένα μίγμα αθωότητας και τρόμου μαζί. Λίγα μόνο λεπτά πριν, το σπίτι του έχει βομβαρδιστεί μετά από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι και ο ίδιος παρολίγον να έχανε τη ζωή του.

Ένα χρόνο αργότερα, το παιδί ηλικίας έξι ετών σήμερα βρίσκεται ακόμα στην πόλη του που την ανακατέλαβε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ τον περασμένο Δεκέμβριο. Το France 2 εντόπισε το μικρό αγόρι το οποίο σήμερα δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείνο το αγόρι τότε. Ντυμένος με ένα πολύχρωμο μπλουζάκι και με καθαρά μαλλιά, ο μικρός Ομράν θυμάται:

«Θυμάμαι απλώς ότι το φως έσβησε με ένα μόνο χτύπημα, και ότι ο δορητός υπολογιστής του μπαμπά έσπασε (…) Δεν φοβάμαι.»


Σύμφωνα με τη France 2, η οικογένεια του Ομράν έχει δεχτεί διάφορες προσφορές, μέχρι και 10.000 ευρώ προκειμένου να δημοσιευθούν νέες φωτογραφίες του μικρού ή για αποκλειστικές συνεντεύξεις, ωστόσο, εκείνοι δεν δέχτηκα τίποτα από αυτά.

«Δεν έψαχνα για τη δημοσιότητα, δεν ήθελα να τον χρησιμοποιήσω με αυτόν τον τρόπο», εξηγεί ο πατέρας του μικρού Ομράν, Μοχάμεντ Ντακνίς.

Για να διατηρήσει την ανωνυμία του του γιου του ο Μοχάμεντ Ντακνίς, ξύρισε τα μαλλιά του γιου του και για μερικούς μήνες του άλλαξε το όνομα και τον φώναζε Αχαμάντα.

Όπως λέει ο πατέρας του Ομράν το σπίτι τους σφυροκοπήθηκε από τους αντάρτες. Για τη νύχτα που ισοπεδώθηκε το σπίτι του,ο ίδιος αναφέρει ότι, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάει τα παιδιά του στο νοσοκομείο. Αν και ο Μοχάμεντ Ντακνίς κατάφερε και έβγαλε εκείνη την ημέρα από τα ερείπια τον Ομράν, δεν κατάφερε όμως να σώσει τον άλλο του γιο, τον 10χρονο Αλί. 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους