Το Νεοφιλελευθερισμό βαθιά κατάλαβέ τον…

Προχθές, ανήμερα ενός από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων από τους Ναζί, η ιστοσελίδα marketnews.gr (τα νέα της αγοράς) -που μεταξύ άλλων αρθρογραφούν μόνιμα οι Κ. Μπογδάνος και ο Γ. Λοβέρδος- φιλοξένησε πόνημα του Θάνου Τζήμερου. Μέχρι εδώ όλα καλά.

5a33f29e1dc524fc1e8b456b

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Ο Θάνος Τζήμερος λοιπόν (που παρεμπιπτόντως είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής) μας ενημέρωσε για το φρικιαστικό έγκλημα, στα Καλάβρυτα, το 1943. Επίσης καλά μέχρι εδώ… ή μήπως όχι;

Βλέπετε το «έγκλημα» στα Καλάβρυτα, για τον περήφανο, νεοφιλελεύθερο Θάνο Τζήμερο, δεν ήταν η εξολόθρευση του ανδρικού πληθυσμού και η ολική καταστροφή της πόλης από τους ναζί στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας Καταδρομών, στις 13 Δεκεμβρίου του 1944. Όχι. Ήταν οι νεκροί στρατιώτες της Βέρμαχτ αποτέλεσμα της αντιστασιακής πράξης του ΕΛΑΣ, λίγες μέρες νωρίτερα.

Το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου 1943 ο 5ος λόχος του 749 Συντάγματος της 117ης Μεραρχίας της Βέρμαχτ, με έδρα το Αίγιο, με 100 περίπου άνδρες και επικεφαλής τον Αυστριακό λοχαγό Χανς Σόμπερ (Schober) κινούνταν προς τα Καλάβρυτα. Ξαφνικά δέχεται επίθεση από ομάδα 350 ανταρτών του ΕΛΑΣ“. Αυτή είναι η εισαγωγή του άρθρου, που μας βάζει κατευθείαν στο νόημα του «έργου».

Και επειδή ο δημιουργός δε θέλει να αφήσει τίποτα στη φαντασία του αναγνώστη, φροντίζει, στον επίλογο, να ταυτιστεί πλήρως με το νεοναζιστικό αφήγημα, γράφοντας: “Και επειδή δεν μασάω τα λόγια μου κλείνω με την προσωπική μου άποψη, την οποία έχω ξαναγράψει: Δεν εξισώνω το έγκλημα των Ναζί με το έγκλημα του ΕΛΑΣ. Το δεύτερο το θεωρώ χειρότερο. Διότι οι Ναζί σκότωναν εχθρούς.

Στην Ελλάδα της κρίσης όμως αυτό είναι απλά… Τετάρτη.Σε κανέναν πλέον δεν κάνει εντύπωση ο στυγνός, ανόθευτος μισανθρωπισμός των νεοφιλελεύθερων, των φιλελέδων, του «μετώπου της λογικής», των «Μένουμε Ευρώπη», «#Παραιτηθείτε», ή όπως αλλιώς τέλος πάντων προσδιορίζονται και αυτό-προσδιορίζονται.

ο Θάνος Τζήμερος και πολιτικοί σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη είναι απλά ένα σύμπτωμα μιας βαριάς ασθένειας. Δε θα πρέπει να εστιάζουμε σε αυτούς, αλλά στο πως και αν ως κοινωνία έχουμε αναπτύξει αντισώματα για την καταπολέμηση αυτής της αποκρουστικής ασθένειας. Και αυτό είναι κάτι που χωράει πολύ συζήτηση.

Οι νεοφιλελεύθεροι πιστεύουν -από αυτόβουλη επιλογή- σε έναν κόσμο όπου ο ισχυρός έχει δίκιο, οι ασύδοτες αγορές είναι ρεαλισμός, το κυνήγι του κέρδους είναι αυτοσκοπός, ο στυγνός επιχειρηματίας είναι πρότυπο επιτυχίας… και ο αντιφασίστας είναι άκρο, όπως ο φασίστας!

Να τους αγαπάτε τους νεοφιλελεύθερους, είναι ο καθρέφτης που αντανακλά την ανθρωπιά σας… τους χρωστάμε τόσα πολλά!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…