Newsroom

Newsroom

Το μουστάκι του Νταλί είναι αναλλοίωτο 28 χρόνια μετά τον θάνατο του

Ο Σαλβαδόρ Νταλί έχει πεθάνει πριν 28 χρόνια ωστόσο οι ειδικοί στην εγκληματολογική έρευνα που έχουν επιφορτιστεί με τη λήψη δειγμάτων DNA από τη σορό του διαπίστωσαν πως το ταριχευμένο λείψανό του είναι καλά διατηρημένο, αρχής γενομένης από το διάσημο μουστάκι του.

59720df11dc52415248b4f8f

 «Όπως γνωρίζετε, η σορός του Νταλί ταριχεύθηκε, μουμιοποιήθηκε και το μουστάκι διατηρήθηκε, όπως είπε ο ιατροδικαστής (Ναρσίς) Μπαρνταλέτ, ήταν κλασικά στη θέση του, ακριβώς», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος Νταλί, Λουίς Πενιουέλας Ρέισακ σε συνέντευξη Τύπου.

Όλα ξεκινήσαν μετά από το αίτημα αναγνώρισης πατρότητας, που κατέθεσε στη δικαιοσύνη η 61 ετών, η Πιλάρ Αμπέλ, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο του Σαλβαδόρ Νταλί.

Αν αποδειχθεί η πατρότητα, η Πιλάρ Αμπέλ, θα είναι η μοναδική απόγονος του Σαλβαδόρ Νταλί και θα μπορεί να διεκδικήσει το ένα τέταρτο της κληρονομιάς του

Παρά τις προσπάθειες του ιδρύματος που διαχειρίζεται την κληρονομιά του και διαφυλάσσει τη σορό του να σταματήσει τη νομική διαδικασία, η δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση διέταξε την εκταφή.

Η εκταφή πραγματοποιήθηκε ομαλά στη διάρκεια τεσσάρων ωρών μακριά από τα βλέμματα στο Θέατρο-Μουσείο Νταλί –όπου έχει ταφεί ο εκκεντρικός καλλιτέχνης– μετά την αναχώρηση των επισκεπτών.

Μια πέτρα βάρους άνω του ενός τόνου που καλύπτει τον τάφο του μετακινήθηκε και το ξύλινο φέρετρο χρειάστηκε να ανοιχτεί.

Οι ειδικοί έλαβαν δείγματα «μαλλιών, νυχιών και δύο μακρών οστών», είπε ακόμη ο Λουίς Πενιουέλας στους δημοσιογράφους.

Τα δείγματα DNA θα αναλυθούν στη συνέχεια από το Τοξικολογικό Ινστιτούτο της Μαδρίτης και θα συγκριθούν με το DNA της ενάγουσας, μια διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…