Το Μουσείο Getty και το Yale Centre «απελευθερώνουν» χιλιάδες δωρεάν εικόνες

Όλο και πιο πολλά μουσεία μπαίνουν τα τελευταία χρόνια στη διαδικασία να ψηφιοποιήσουν και να δημοσιεύσουν το υλικό τους στο διαδίκτυο, προκειμένου να δημιουργήσουν ανοιχτές πλατφόρμες επικοινωνίας και διαλόγου με το κοινό.

Το International Image Interoperability Framework προσπάθησε να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες εικόνες και να ανεβάσει τις δυνατότητες του χρήστη σε ένα ανώτερο επίπεδο. Το IIIF επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν εικόνες από διαφορετικές ιστοσελίδες και βάσεις δεδομένων και να τις συγκρίνουν μεταξύ τους, διευκολύνοντας την παρατήρηση και την έρευνα. Αρκετά μουσεία έχουν αντιμετωπίσει με ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία, με πιο πρόσφατα παραδείγματα το στο Los Angeles και το . Τα δύο μουσεία προκειμένου να ενθαρρύνουν αυτή την πρωτοβουλία, απελευθέρωσαν χιλιάδες εικόνες στο διαδίκτυο, τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να συγκρίνει και να παρατηρήσει δωρεάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.