Το μνημείο του Ολοκαυτώματος υπενθυμίζει ότι κανένας και τίποτε δεν ξεχάστηκε υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη υπενθυμίζει ότι κανένας και τίποτε δεν ξεχάστηκε. Ούτε οι εγκληματίες ούτε τα εγκλήματά τους. Είναι μια μάχη της μνήμης απέναντι στη λήθη τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή θεμελίωσης της ανέγερσης του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη.

5a70487e1dc52451508b46a9

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος είναι ένας φόρος τιμής για τους χιλιάδες Έλληνες Εβραίους που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σταλμένοι από τις ναζιστικές Αρχές της πόλης και τους συνεργάτες τους, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για μια διαρκή υπενθύμιση προς τις επερχόμενες γενιές, για το πού οδηγούν ο φασισμός, ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, τα θεωρητικά εξαμβλώματα για κατώτερες φυλές, οι θεωρίες για την καθαρότητα του έθνους και οι πρακτικές της βίας εναντίον όποιου θεωρείται διαφορετικός, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ως ένα χώρο μνήμης και μαρτυρίας, χαρακτήρισε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, που παραβρίσκεται στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…