Newsroom

Newsroom

Το κόλπο για να καταλάβετε εάν πίνετε πολύ νερό

Η κατανάλωση ικανοποιητικής ποσότητας νερού ημερησίως βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού εσωτερικά και εξωτερικά καθώς επίσης και στην καλύτερη συνολική λειτουργία του οργανισμού.

5a258ba01dc524f8078b4595

Και μπορεί το καλοκαίρι η κατανάλωση νερού να είναι εύκολη υπόθεση για τους περισσότερους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, το χειμώνα η ανάγκη μας για νερό περιορίζεται.

Πώς μπορούμε λοιπόν, να διαπιστώσουμε αν πίνουμε αρκετό νερό ημερησίως;

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος να το καταλάβετε είναι ο έλεγχος του χρώματος των ούρων. Αν είναι ανοιχτόχρωμα, σχεδόν διάφανα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αν είναι σκούρα και έχουν έντονη μυρωδιά χρειάζεται να αυξήσετε τη συχνότητα που γεμίζετε το ποτήρι σας. 

Εκτός από το χρώμα των ούρων όμως υπάρχει κι ένας πιο απλός και άμεσος τρόπος να διαπιστώσετε αν πίνετε αρκετό νερό.

Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά και το δείκτη του ενός χεριού, τσιμπήστε το δέρμα στο κάτω μέρος της άλλης σας παλάμης. Με αυτή την μικρή, αλλά δυνατή κίνηση, το δέρμα «ασπρίζει». Αν επιστρέψει άμεσα στο αρχικό του χρώμα, είστε επαρκώς ενυδατωμένη, αλλά αν παίρνει μερικά δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στην αρχική του κοκκινωπή απόχρωση, τότε μάλλον πρέπει να αρχίσετε να πίνετε πολύ περισσότερο νερό. 

Σύμφωνα με ειδικούς, η ελαστικότητα του δέρματος και η ικανότητα του να επιστρέφει άμεσα στο αρχικό σχήμα και χρώμα συνδέεται άμεσα με την ενυδάτωση του οργανισμού μας. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…