Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Μάντσεστερ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους κυρίως εφήβους και παιδιά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση.

5924279f1dc52444678b490e

Όπως αναφέρει το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Η ανάληψη ευθύνης στα αραβικά και τα αγγλικά 



Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρταζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη. Επίσης νωρίτερα σήμερα ένας τζιχαντιστής ανάρτησε βίντεο όπου παραδεχόταν ότι η πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους και πως «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Λογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές.

Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.

Την ίδια ώρα, οι βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε στην σύλληψη ενός 23χρονου στο νότιο Μάντσεστερ, χωρίς ωστόσο, να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποια είναι η σχέση του με την χθεσινή επίθεση. Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της η Τερέζα Μέι υποστήριξε πως έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης αλλά δεν μπορεί να δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα το όνομά του. 

Οι τραυματίες  ανέρχονται πλέον στους 59 ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 22 με αρκετούς ανήλικους να θεωρούνται ακόμα αγνοούμενοι. Αρκετοί εκφράζουν φόβους πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.



Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…