Newsroom

Newsroom

Το Hot Doc αποκαλύπτει για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Γραφεία 17 εκατομμυρίων με παράτυπες διαδικασίες

Το Hot Doc που κυκλοφορεί αποκαλύπτει το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο το 2014 το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίρασε 6 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία της επικοινωνίας, ενώ μεταξύ όσων έχουν λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά είναι και ο πρωταγωνιστής του περιβόητου ναρκόπλοιου Noor One.

574d72721dc524bf2e8b4737

Μεταξύ άλλων όμως ο έλεγχος από την ομάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αγγίζει και σκάνδαλο με την αγορά ακινήτου στο Μαρούσι.

Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc, το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε το 2008 τη μετεγκατάστασή του σε κτίριο που θα αγόραζε για το οποίο έθεσε πολύ συγκεκριμένες, σχεδόν φωτογραφικές προδιαγραφές. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε ενδιαφέρον μόνο από έναν ιδιοκτήτη ο οποίος ως εκ θαύματος τις πληρούσε.

Για την αγορά αυτή, το ΚΕΕΛΠΝΟ δανείστηκε μετά από σχετική έγκριση του τότε υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου το εξωφρενικό ποσό των 17,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκαλύπτουμε όμως, εκτός από παράλογο των προδιαγραφών και το υπέρογκο κόστος που κλήθηκε να καταβάλει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ακόμη και η αποτίμηση της αξίας του περιβόητου κτιρίου έγινε με παράτυπο τρόπο.

Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το Hot Doc αποτυπώνουν το όργιο που συντελέστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ που επί χρόνια μοίραζε χρήματα σε ημέτερους δίχως παραστατικά ακολουθώντας παράτυπες διαδικασίες.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.