Newsroom

Newsroom

To Facebook στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να αποτρέψει αυτοκτονίες

Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και πληθαίνουν οι περιπτώσεις αυτόχειρων οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους μεταδίδοντας την πράξη τους σε live μετάδοση στο facebook.

58b6f38e1dc524a31a8b459a

Για το λόγο αυτό το facebook σκέφτεται να επιστρατεύσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αποτρέψει τις αυξανόμενες αυτοκτονίες μεταξύ των χρηστών του.

Έτσι λοιπόν, όπως ανακοίνωσε, σχεδιάζει να ενσωματώσει τα υπάρχοντα εργαλεία αποτροπής και πρόληψης αυτοκτονιών του στο Facebook Live και το Messenger.

Παράλληλα, τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό χρηστών που έχουν τάσεις αυτοκτονίας, όπως ανέφερε η εταιρεία σε blogpost την Τετάρτη.

«Τα εργαλεία αποτροπής αυτοκτονίας για τα posts στο Facebook θα ενσωματωθούν στο Facebook Live. Οι άνθρωποι που βλέπουν ένα ζωντανό βίντεο θα έχουν την επιλογή να απευθυνθούν απευθείας στο άτομο και να αναφέρουν το βίντεο σε εμάς. Επίσης θα παρέχονται πόροι στο άτομο που αναφέρει το ζωντανό βίντεο για να βοηθηθεί στο να συνδράμει τον φίλο του. Το άτομο που κάνει share ένα ζωντανό βίντεο θα βλέπει ένα σετ πόρων στην οθόνη του και θα μπορεί να επιλέξει να έρθει σε επαφή με έναν φίλο, να μιλήσει σε μια γραμμή βοήθειας ή να δει συμβουλές. Αν εσείς ή κάποιος άλλος που ξέρετε περνά κρίση, είναι σημαντικό να καλέσετε τις τοπικές υπηρεσίες άμεσα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Help Center μας για πληροφορίες» αναφέρεται.

Όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνεται πως, βάσει feedback από ειδικούς, δοκιμάζεται μια διαδικασία αναφοράς που χρησιμοποιεί αναγνώριση μοτίβων σε δημοσιεύσεις που είχαν αναφερθεί για τάσεις αυτοκτονίας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…