Newsroom

Newsroom

Το ΔΝΤ κάνει πίσω για την αξιολόγηση των τραπεζών

Το ΔΝΤ κάνει βήματα πίσω σχετικά με την απαίτησή του για άμεση δρομολόγηση μίας συνολικής αξιολόγησης του χαρτοφυλακίου των τραπεζών, το γνωστό AQR.

59cbee821dc52479388b45a9

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ είπε ότι αναμένουν το θέμα να επιλυθεί ικανοποιητικά σύντομα.

Όπως υπογραμμίστηκε, υπήρξε παρέμβαση Λαγκάρντ για να επιτευχθεί συμβιβασμός, καθώς διαπίστωσε ότι η ανοιχτή διαφωνία με την ΕΚΤ προκαλεί προβλήματα εμπιστοσύνης για το σύνολο των ελληνικών τραπεζικών μετοχών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πιθανότερο είναι να γίνουν τα stress tests νωρίτερα και έτσι θα αποσυρθεί η απαίτηση για άμεση δρομολόγηση μίας συνολικής αξιολόγησης του χαρτοφυλακίου των τραπεζών, το γνωστό AQR. 

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ δε ζητά πλέον AQR

Τα stress tests των ελληνικών τραπεζών θα γίνουν μαζί με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως είναι προγραμματισμένο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσα στο 2018, απλά για τις ελληνικές τράπεζες θα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε ζητά διαφορετικό μηχανισμό αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει πλέον σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους. Ανέφερε ακόμα ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα στη δίκη και έπεσε στην αγκαλιά της κατηγορούμενης αδερφής…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…