Το διπλό πρόσωπο της Κομισιόν στο Κυπριακό

Διπλή όψη είχαν οι τοποθετήσεις της Κομισιόν στο Κραν Μοντανά

59743c3b1dc52400288b4573

Το Μαστίγιο και καρότο…ταιριάζει απόλυτα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα. Πληροφορίες του ΑΝΤ1 Κύπρου αναφέρουν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, κατέστησε σαφές ότι οι Βρυξέλλες δεν ευνοούν εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα της ʼγκυρας σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, ο κ. Τίμερμανς φρόντισε στη συνέχεια να ικανοποιήσει απόλυτα την Αγκυρα. Όπως ειναι σε θέση να γνωρίζει η ίδια πηγή, υποστήριξε ότι το αίτημα της Τουρκίας για τις τέσσερις ελευθερίες θα μπορούσε να ικανοποιηθεί σε δύο επίπεδα:

1. Η ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και παροχή αδειών εργασίας για τους Τούρκους πολίτες στη Κύπρο, θα μπορούσε να ρυθμιστεί με «διμερή συμφωνία» μεταξύ της Τουρκίας και της ομόσπονδης Κύπρου, υποστήριξε ο αξιωματούχος της Κομισιόν. Η εν λόγω συμφωνία, όπως εξήγησε ο κ. Τίμερμανς, θα αφορά αποκλειστικά τους δύο συμβαλλόμενους και δεν θα δύναται να επεκταθεί σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε, κάτι που εκ των πραγμάτων θα καταστήσει τη Κύπρο κράτος-μέλος δεύτερης κατηγορίας.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…