To "δεξί χέρι" του Μητσοτάκη δηλώνει ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο (video)

Φταίει η Ελλάδα για την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο; Όχι, θα πείτε, αλλά φαίνεται πως η ΝΔ έχει διαφορετική άποψη. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε από τη δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας πληροφόρησε πως η προκλητικότητα της Αθήνας στο Αιγαίο «φέρνει αποτελέσματα».

5a9528511dc524894d8b456d

«Όταν ο κ. Καμμένος, ο υπουργός σας, έχει μια συγκεκριμένη προκλητικότητα στο Αιγαίο, αυτό έχει αποτελέσματα. Αν δεν είμαστε λοιπόν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες προκλήσεις από την άλλη πλευρά, μην παίζετε παιχνίδια στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης, υπονοώντας προφανώς ότι η Άγκυρα επεμβαίνει όπως επεμβαίνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα επειδή την προκαλεί η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας. 

Ίσως ο εκπρόσωπος της ΝΔ και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει παρατηρήσει τη διαρκώς αυξανόμενη προκλητικά της Τουρκίας ακόμη και σε περιοχές εκτός της ελληνικής επικράτειας. Στην Κύπρο για παράδειγμα όπου τουρκικά πλοία έδιωξαν το ιταλικό γεωτρύπανο απειλώντας το με βύθιση. Μήπως για τον κ. Κυριανάκη ευθύνεται και γι’ αυτό η Αθήνα και ο Πάνος Καμμένος;