Το Brexit φέρνει 1.000 καινούργιους νόμους στο Σύνταγμα της Μεγάλης Βρετανίας

Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις αλλά 800 με 1000 νόμοι θα περάσουν χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο στο συνταγματικό δίκαιο της Μεγάλης Βρετανίας κάτω από το πλαίσιο που ορίζει το Νομοσχέδιο της Μεγάλης Ανάκλησης.

58dcf94a1dc524f4358b47e7

Οι νόμοι θα περάσουν μέσω ενός νομικού οργάνου που λειτουργεί σαν αυτόματος νομοθετικός μηχανισμός και επιτρέπει στους νόμους να εγκρίνονται δίχως κοινοβουλευτική ψήφιση.

«Στην καρδιά της απόφασης του δημοψηφίσματος ήταν η εθνική κυριαρχία. Μια δυνατή, ανεξάρτητη χώρα χρειάζεται να έχει έλεγχο των νόμων της. Η διαδικασία λοιπόν θα ξεκινήσει τώρα» δήλωσε ο γραμματέας του Brexit, David Davis και πρόσθεσε:

«Η μετατροπή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε Βρετανική νομοθεσία, και δηλαδή το τέλος της κυριαρχίας των νομοθετών στις Βρυξέλλες, είναι ένα σημαντικό βήμα στο να εξασφαλίσουμε στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους και στους καταναλωτές την σιγουριά που τόσο χρειάζονται».

Ο Davis θα παρουσιάσει αναλυτικά στο κοινοβούλιο το «Λευκό Χαρτί» το οποίο έχει τίτλο «Νομοθετώντας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το «Λευκό Χαρτί» ενέχει όλες τις λεπτομέρειες του κυβερνητικού πλάνου που προσδοκά να διορθώσει αυτό που αποκαλεί «ένα σημαντικό ποσοστό» της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, το οποίο «δεν θα δουλέψει» στην μετά Brexit εποχή.

Πάντως, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει την έντονηα νησυχία τους για το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας εκτός ΕΕ και τις συνέπειες στην οικονομία της. Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι πάντως θεωρεί ότι η μετατροπή των νόμων της ΕΕ σε βρετανικό δίκαιο θα έρθει ως απάντηση σε όλους τους ανθρώπους που εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.