Newsroom

Newsroom

Το Βήμα παραδέχεται το ψευδές δημοσίευμα κατά του Κατρούγκαλου

Με σημερινό του δημοσίευμά το Βήμα της Κυριακής παραδέχεται ότι το «ρεπορτάζ» που είχε δημοσιεύσει στις 22 Μαρτίου του 2015 για τον Γιώργο Κατρούγκαλο ήταν ψευδές.

584465e31dc524824d8b4704

Στο υποτιθέμενο ρεπορτάζ, το Βήμα ισχυριζόταν ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος έπαιρνε προμήθειες 12% για τον διορισμό απολυθέντων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με όσα αναληθώς έγραφε η εφημερίδα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει συμφωνητικά με «τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου». Μάλιστα η εφημερίδα ισχυριζόταν πως συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός. Το αναληθές ρεπορτάζ είχε φιλοξενηθεί τότε και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. 


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε καταθέσει αγωγή κατά του Βήματος, ενώ είχε προχωρήσει και σε συνέντευξη Τύπου για να δώσει απαντήσεις για το δημοσίευμα.

Η παραδοχή του ψέματος:

«Σε σχέση με τα όσα είχαν γραφτεί στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στις 22.3.2015 για την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Κατρούγκαλου, διευκρινίζουμε ότι, όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, τα περί δήθεν προμήθειάς του για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα». Αυτά αναφέρει η εφημερίδα σε σημερινό της (4/12/2016) δημοσίευμα, ανακαλώντας πλήρως όσα είχε γράψει τότε και παραδεχόμενη ότι ήταν ψέματα.

Το «ΒΗΜΑ» προσθέτει ότι ο κ. Κατρούγκαλος «όχι μόνο διέκοψε την άσκηση δικηγορίας, αλλά επιπλέον διέλυσε πλήρως τη δικηγορική εταιρεία στην οποία μετέχει».


Κατρούγκαλος: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

«Ενόψει της εκδίκασης της σχετικής αγωγής μου την προσεχή Πέμπτη, η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσίευσε σήμερα αναλυτική και πλήρη ανασκευή του από 22/3/2015 δημοσιεύματός της σχετικά με την υποτιθέμενη ασυμβίβαστη με το υπουργικό αξίωμα δικηγορική μου δραστηριότητα. Η εφημερίδα «εκφράζει τη λύπη της» για τις ανακρίβειες και αναλήθειες του ρεπορτάζ της», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει ότι «το ρεπορτάζ αυτό είχε αποτελέσει το έναυσμα για μια λυσσώδη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου, στην οποία συμμετείχαν επί βδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ», και προσθέτει:

«Ήταν η πρώτη από μία σειρά ανάλογες απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων κατά μελών της κυβέρνησής μας, όλες αβάσιμες και όλες με προφανή πολιτική εκπόρευση. Για όποιον αμφιβάλλει για την πολιτική κάλυψη και εκπόρευση, αρκεί να αναφέρω ότι δύο αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας αναμάσησαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις συκοφαντίες αυτές. Μάλιστα, ο σημερινός πρόεδρός της επέμεινε δύο φορές σε αυτές, εν γνώσει του ότι είχαν ήδη ανακληθεί ως ‘αναλήθειες και ανακρίβειες’ από αυτούς που τις είχαν αναπαράγει».

Επισημαίνει πως «σε πείσμα του γκεμπελικού δόγματος ότι «πες πες κάτι πάντα θα μείνει», αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…