Την Τρίτη απολογείται ο εφοπλιστής (;) Γιανουσάκης για την ηρωίνη του ενος τόνου και βάλε (διαβάστε όλο το παρασκήνιο)

Την Τρίτη και την Τετάρτη απολογούνται οι 11συλληφθέντες οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του άνω του ενός τόνου…

efoplistis

Την Τρίτη και την Τετάρτη απολογούνται οι 11συλληφθέντες οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του άνω του ενός τόνου ηρωίνης που εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες στην Αττική. Πρόκειται για έξι Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους κι ένας ανήλικος-γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη, καθώς και για πέντε τούρκους υπηκόους, που θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε ό, τι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κι επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία. Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το www.koutipandoras.gr, η κατάσχεση έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε δύο αποθήκες στην Αττική και το Κορωπί, αλλά και σε μια βίλα εφοπλιστή στην Φιλοθέη.

Ο εφοπλιστής Ευθύμης Γιανουσάκης είχε στήσει μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση με έδρα την τριώροφη βίλα του στη Φιλοθέη, όπου ο ίδιος με τους τούρκους συνεργάτες του έκρυβαν τα ναρκωτικά πριν τα μεταφέρουν στο συσκευαστήριο στο Κορωπί για να διοχετευτούν στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη.

Ο εφοπλιστής ανάφερε στις αρχές πως η επιχειρηματική του έδρα βρίσκεται στο Ντουμπάι όπου φέρεται να έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια, αν και κανείς μέχρι στιγμής δεν το έχει επιβεβαιώσει, ενώ το σπίτι ανήκει στην πρώην σύζυγό του με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, ενώ ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών, βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων, καθώς φέρεται να είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου στην οργάνωση. Υπενθυμίζουμε πως έχουν συλληφθεί τόσο η πρώην γυναίκα του εφοπλιστή όσο κι ο νυν σύντροφός της, η 75χρονη μητέρα της, αλλά και η οικιακή βοηθός.

Η ποσότητα του ενός τόνου και 113 κιλών είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, πως η αγοραστική αξία της μπορεί να έφτανε και τα 200.000.000 ευρώ.

Η επιχείρηση σύλληψης του εφοπλιστή και των συνεργατών του δεν θα ξεκινούσε αν η αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) δεν είχε στείλει σήμα για τεράστιες ποσότητες ηρωίνης που έρχονται τρεις φορές τον χρόνο από το Ιράν στη Γηραιά Ήπειρο, κάνοντας συγκεκριμένα τη διαδρομή Ιράν -Κωνσταντινούπολη, Αλβανία- Κόσοβο- Ευρώπη.

Η ηρωίνη ερχόταν οδικώς με νταλίκες, τοποθετημένη σε ειδικές τρύπες. Περνούσε τα σύνορα με την Ελλάδα και στη συνέχεια κατέφτανε στη βίλα της Φιλοθέης, όπου βρέθηκαν κατά την επιχείρηση 500 κιλά της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας τη μετέφεραν με ειδικά βαν και πολυτελή τζιπ σε σάκους στο συσκευαστήριο το οποίο βρισκόταν στο Κορωπί κι από εκεί τα πακέτα έφευγαν για την Ευρώπη, με πιθανότερο προορισμό το Βέλγιο.

Τους τελευταίους έξι μήνες η DEA σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές είχε βάλει πομπούς στα πακέτα ηρωίνης και παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, όταν κι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση.

Ο τούρκος «εγκέφαλος» της σπείρας, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Οι αρχές βρίσκονται στην αναζήτηση τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, μεταξύ των οποίων και του αλβανού που λειτουργούσε ως σύνδεσμος με άλλες χώρες, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράνομο τζόγο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τούρκοι συλληφθέντες είχαν φτάσει στην Ελλάδα μόλις την περασμένη εβδομάδα, ενώ ήδη είχαν κανονίσει πώς θα «ξέπλεναν» τα χρήματα από το τεράστιο φορτίο ηρωίνης που ετοίμαζαν να πουλήσουν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα αγόραζαν πολυτελές ξενοδοχείο στα νότια προάστια της Αθήνας.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…