Την διεθνή παρέμβαση ζητούν οι Παλαιστίνιοι για τις απαγωγές και τις δολοφονίες στη Γάζα (photos)

Κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα να παράσχει προστασία στον παλαιστινιακό λαό, απευθύνει μέσω ανακοίνωσή της η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης…

1 31

Κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα να παράσχει προστασία στον παλαιστινιακό λαό, απευθύνει μέσω ανακοίνωσή της η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα και κάνει λόγο για ισραηλινή επιθετικότητα και τρομοκρατία από τους Ισραηλινούς εποίκους, σε βάρος των Παλαιστινίων.

Κάνει σαφή αναφορά στα γεγονότα που αφορούν την απαγωγή και την φρικτή δολοφονία του 16χρονου, επισυνάπτοντας και φωτογραφίες από την φρικτή κατάσταση που βρέθηκε το πτώμα του όπως επίσης φωτογραφίες από την δράση των Ισραηλινών στην Γάζα. Στην ίδια ανακοίνωση, η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης αναφέρεί ότι Ισραηλινός έποικος αποπειράθηκε να απαγάγει και δεύτερο παιδί, αυτή την φορά μόλις 8 ετών και ενημερώνουν για τα μέχρι στιγμής θύματα από την πλευρά των Παλαιστινίων, μετά την επέμβαση του ισραηλινού στρατού στην Γάζα, ως αντίποινα για την απαγωγή και την δολοφονία των τριών ισραηλινών φοιτητών.


«Πριν από δύο ημέρες, οι Ισραηλινοί έποικοι απήγαγαν τα ξημερώματα τον 16χρονο Παλαιστίνιο Μοχάμεντ αλ-Χουσεΐν Αμπού Μαγκντίσι Κουντέϊρ από το χωριό Σουάφα (Η Σουάφα είναι μια παλαιστινιακή γειτονιά της Ιερουσαλήμ στα κατεχόμενα και έχει πληθυσμό 35.000 κατοίκους). Ένα αυτοκίνητο μάρκας «Hyundai» σταμάτησε, 2 άποικοι βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο, απήγαγαν τον νεαρό Αμπού Κουντέϊρ και στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα στον δρόμο με κατεύθυνση το Τελ Αβίβ. Αργότερα, η ισραηλινή αστυνομία κάλεσε τους γονείς του νεαρού να αναγνωρίσουν ένα καμένο πτώμα, σε ένα δάσος κοντά στο χωριό Ντέϊρ Γιασίν, δυτικά της Ιερουσαλήμ. Το σώμα έφερε σαφείς ενδείξεις βασανιστηρίων.

Χθες, ένας Ισραηλινός έποικος προσπάθησε να αρπάξει ένα παιδί 8 ετών, τον Μούσα Ζαλούμ, ενώ περπατούσε με τη μητέρα του, βόρεια της Ιερουσαλήμ στα κατεχόμενα, αλλά απέτυχε μετά από παρέμβαση πλήθους Παλαιστινίων. Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου «να καταδικάσει την απαγωγή, τον βασανισμό και στη συνέχεια την δολοφονία του 16χρονου, όπως εκείνος καταδίκασε την απαγωγή και τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών εποίκων. Επίσης ο Πρόεδρος ζήτησε, το Ισραήλ να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να πάψουν οι επιθέσεις από τους Ισραηλινούς εποίκους και να πάψει το χάος που προκλήθηκε από τις κλιμακούμενες ενέργειες του Ισραήλ, που είχαν ως αποτέλεσμα την στοχευμένη δολοφονία αμάχων Παλαιστινίων από την αρχή του Ιουνίου 2014».

«Επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να εκδώσει μια δήλωση, καταδικάζοντας αυτό το τρομερό έγκλημα, και να σχηματίσουν μια κοινή εξεταστική επιτροπή με την παλαιστινιακή πλευρά ώστε να ερευνηθεί αυτό το έγκλημα και να οδηγηθούν οι δράστες σε δίκαιες δίκες . Το Υπουργείο καλεί επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εκδώσει μια δήλωση καταδικάζοντας αυτό το έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του 16χρονου Παλαιστινίου. Το υπουργείο αναμένει από διεθνείς ηγέτες που έχουν τοποθετηθεί για τη δολοφονία των τριών εποίκων, να καταδικάσουν έντονα και τη δολοφονία και το κάψιμο του Αμπού Κουντέϊρ».

Ακολουθεί η λίστα των μέχρι τώρα θυμάτων στην Γάζα από την ισραηλινή επέμβαση των τελευταίων 48ωρών, όπως την έχει αποστείλει η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα:

– «Σήμερα, 39 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό, από διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης.

– Σήμερα, οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Τζαμλι του Αλ Άκσα και πυροβόλησαν με σφαίρες από καουτσούκ τους Παλαιστίνιους αμάχους που βρίσκονταν στην πλατεία μπροστά από το τζαμί.

-Χθες, ο 16χρονος Γιουσέφ Αμπού Ζάχα εκτελέστηκε από έναν πυροβολισμό στο στήθος που δέχτηκε από τον ισραηλινό στρατό στη Τζενίν.

-Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής συνέλαβαν 24 Παλαιστινίους αμάχους υπό διοικητική κράτηση».

Αυτή είναι η επίσημη λίστα από το Τμήμα Διαπραγματεύσεων της Παλαιστινιακής Αρχής για τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις 13 Ιουνίου 2014:

«1. Ahmad Samada, 20 ετών, σκοτώθηκε στις 15 Ιουνίου στο Jalazun στρατόπεδο προσφύγων.
2. Muhammad Doudin, 14 ετών, σκοτώθηκε στις 20 Ιουνίου στη γενέτειρά του Dura, Hebron.
3. Ahmad Khalid, 27 ετών, ένας ψυχικά άρρωστος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στις 21 Ιουνίου στο Al Ain στρατόπεδο προσφύγων στην Ναμπλούς.
4. Jamal Ali Suf, 60 ετών, υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειάς του στο Haris, στην Salfeet το πρωί της 21ης Ιουνίου. Οι στρατιώτες δεν επέτρεψαν την μεταφορά του στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να πεθάνει στο σπίτι του.
5. Mohammad Ismail, 30 ετών, σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ης Ιουνίου στη Ραμάλα.
6. Μουσταφά Ασλάν, 22 ετών, πέθανε στις 25 Ιουνίου από τα τραύματα που υπέστη μετά από μια ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό.
7. Fatima Rushdi, 65 ετών, πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της στο Al Arroub στρατόπεδο προσφύγων.
8. Yousef Abu Ζάγκα, 18 ετών, σκοτώθηκε στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής εισβολής την 1η Ιουλίου.
9. Muhammad Abu Khdeir, 16 ετών, Shuafat.
10. Κατά την ίδια περίοδο, Ali Awr, 10 ετών, πέθανε στις 14 Ιουνίου μετά από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στις 11 Ιουνίου κοντά στο Al Sudania, δυτικά της Beit Lahia, στη Γάζα.
11. Στις 27 Ιουνίου 2014, Ισραηλινοί εξαπέλυσαν πυραύλους προς ένα όχημα που μετέφερε 2 ενόπλους κοντά σε στρατόπεδο στη Γάζα και ως εκ τούτου τους σκότωσε.
12. Το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2014, Ισραηλινοί εξαπέλυσαν πυραύλους προς ενόπλους Παλαιστινίους στην ανατολική Al-Qarara και ως εκ τούτου σκότωσαν έναν κάτοικο και τραυμάτισαν άλλους δύο.
13. Μοχάμεντ αλ-Χουσεΐν Αμπού Maqdisi Khudair (16 ετών) από το χωριό Sha’fat απήχθη, βασανίστηκε και κάηκε από 2 ισραηλινούς εποίκους.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα»

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην κηδεία του 16χρονου Παλαιστινίου (video)

Χιλιάδες άνθρωποι πενθούν μεταφέροντας τη σορό του δολοφονηθέντος Παλαιστίνιου εφήβου εντός της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας λίγο πριν ο νεαρός κηδευτεί. Μάλιστα, η οικογένεια καταγγέλλει ότι οι ισραηλινές Αρχές τους ζήτησαν αρχικά να υπογράψουν πως ο γιος τους σκοτώθηκε ύστερα από έναν οικογενειακό τσακωμό, για να τους παραδώσουν τη σορό του.

Η οικογένεια του Μοχάμαντ Αμπού Κντάιρ θεωρεί ότι ο νέος δολοφονήθηκε σε αντίποινα για την απαγωγή και δολοφονία τριών Ισραηλινών νεολαίων, τον περασμένο μήνα, στην Δυτική Όχθη. Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς φέρεται να πρότεινε εκεχειρία στο Ισραήλ. Η κηδεία λαμβάνει χώρα στην συνοικία Σουάφατ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Πηγή: Euronews

Κασσελάκης: Πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή μετά το τέλος της θητείας του – Τα δώρα και η τούρτα (Video – Photos)

kasselakis genethlia 8

Κασσελάκης: Πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή μετά το τέλος της θητείας του – Τα δώρα και η τούρτα (Video – Photos)

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μεγάλο πάρτι γενεθλίων για τα 36 του χρόνια απόψε (29/03) σε…