Newsroom

Newsroom

Τι πρέπει να προσέχουμε σε σχέση με θερμίδες και λιπαρά σε μια ετικέτα τροφίμου

Είναι υγιεινά και θρεπτικά τα τρόφιμα που αγοράζουμε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ; Αυτή είναι μία ερώτηση που θεωρητικά…

supermarket

Είναι υγιεινά και θρεπτικά τα τρόφιμα που αγοράζουμε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ; Αυτή είναι μία ερώτηση που θεωρητικά απασχολεί πολύ κόσμο. Η απάντηση φυσικά δεν είναι εύκολη.
Ωστόσο, το να γνωρίζουμε κάποιες βασικές αρχές σωστής ανάγνωσης της ετικέτας ενός συσκευασμένου τροφίμου, μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο και σημαντικό βήμα στο να κάνουμε σωστές διατροφικές επιλογές.

Ας δούμε μερικές από αυτές : 
– Δείτε ποιο είναι το μέγεθος της μερίδας του τροφίμου που επιλέξατε, όπως αυτή αναγράφεται στη συσκευασία και υπολογίστε πόσες μερίδες περιέχονται συνολικά στη συσκευασία.

– Ελέγξτε τις θερμίδες που αντιστοιχούν σε κάθε μερίδα και σκεφτείτε με βάση τα δικά σας δεδομένα αν αυτή η μερίδα σας καλύπτει. Αν όχι δείτε στη δική σας μερίδα πόσες θερμίδες θα πάρετε. Όταν ένα τρόφιμο περιέχει ανά μερίδα μέχρι 40 θερμίδες, θεωρείται χαμηλών θερμίδων. Μέχρι 100 – 150 θεωρείται σχετικά μέτριο. 

– Τσεκάρετε τα λιπαρά. Θυμηθείτε ότι κατά μέσο όρο την ημέρα χρειάζεται να προσλαμβάνετε 56-78 γραμμάρια λίπους, εκ του οποίου μέχρι 16 να είναι το κορεσμένο. 

Κάτι πολύ σημαντικό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι ότι σε πολλά τρόφιμα, πάνω στη συσκευασία, αναγράφεται για κάθε συστατικό που περιέχουν τι ποσοστό της ημερήσια ποσότητας που πρέπει να προσλάβουμε από αυτό καλύπτουν ανά μερίδα. Κατά αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα και ποσοτικά να βλέπουμε τι συστατικά θα πάρουμε σε σχέση με αυτά που έχουμε ανάγκη. 
neadiatrofis.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους