Newsroom

Newsroom

Τι λέει ο μοναδικός μάρτυρας του παραδικαστικού κυκλώματος μέσα από τη φυλακή

Στο ραδιόφωνο του ALPHA, μίλησε σήμερα ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος -ο φερόμενος ως εγκέφαλος του…

paraskevopoulos 1

Στο ραδιόφωνο του ALPHA, μίλησε σήμερα ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος -ο φερόμενος ως εγκέφαλος του οποίου συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας- δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

«Πρώτα σε χρησιμοποιούν και μετά σου αποδίδουν αυτά που σου απέδωσαν. Τον κύριο (σ.σ. Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο) κι όλη την ομάδα δεν τον ήξερα μέχρι τον Ιούλιο του ’09 όταν και με προσέλαβαν. Εγκαίρως, σε 1,5 μήνα, άρχισα και διέκρινα φαινόμενα άκρας ανομίας με πληθώρα πλαστών σφραγίδων εμπόριο χρυσού και όλα αυτά άρχισα να τα συγκεντρώνω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Το Σεπτέμβρη του ’09 ήρθαν στην εταιρία δύο μηνύσεις , μια από την Alpha Bank και μια ιδιωτών που έχαναν το σπίτι τους εξαιτίας της εταιρίας, συν του ότι με έβαλαν να πρωταγωνιστήσω στη αρπαγή οικοπέδου στο Ψυχικό από το γηροκομείο Αθηνών, μου ενισχύθηκε η άποψη ότι έχω πέσει θύμα. Πρωταγωνιστούντος του πατέρα Γιοσάκη και όλη την ομάδα των δικηγόρων είδα ότι είχαν τηλεφωνικές επαφές και σχέσεις με δικαστικούς, πελάτες που έρχονταν συστημένοι ή ήταν δικοί τους πήγαιναν σε δικαστικές διαδικασίες αφού είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα», συνέχισε ο μοναδικός και προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης.

«Επειδή είναι ταπεινωτικό για εμένα, ο λόγος που συνεργάστηκα με τις αστυνομικές αρχές είναι για να αντιμετωπιστώ καλύτερα στο δικαστήριο της Αιξωνής. Δεν είμαι κατηγορούμενος, ωστόσο δεν ήταν καθόλου απίθανο στην πορεία της δικαστικής εξελίξεως να βρεθώ κι εγώ ως κατηγορούμενος. Μου προτάθηκε να παραμείνω στην εταιρία με διπλάσιο μισθό και να μου δινόταν κ ένα πολυτελές διαμέρισμα ή οικόπεδο. Έχω πέσει θύμα δικαστικής πλάνης και καταδικάστηκα για να μου κλείσουν το στόμα», κατέληξε ο δικηγόρος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για την παραπάνω υπόθεση και εκτίει την ποινή του στις φυλακές της Λάρισας.

Ο Παρασκευόπουλος έχει καταθέσει για τέταρτη φορά αίτηση αποφυλάκισης, η οποία θα εκδικαστεί στις 7 Ιουλίου. Όλες οι προηγούμενες αιτήσεις του είχαν απορριφθεί με το πρόσχημα ότι η σε βάρος του απόφαση, δεν είχε καθαρογραφεί, πράγμα το οποίο τελικά έγινε, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος έχει παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Hot Doc που κυκλοφόρησε στις 2 Ιανουαρίου 2014 με τίτλο “Το παραδικαστικό ζει. Όλα τα ονόματα και οι υποκλαπείσες συνομιλίες“.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…