Τι λέει ο Λαυρεντιάδης για την εγγύηση μαμούθ για την αποφυλάκισή του

Μάλλον δεν πρέπει να άρεσε στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η εισαγγελική πρόταση για την αποφυλάκισή του. Γι αυτό και όπως…

lavrentiadis 1

Μάλλον δεν πρέπει να άρεσε στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η εισαγγελική πρόταση για την αποφυλάκισή του. Γι αυτό και όπως μεταδίδει το capital.gr ανέφερε ότι «προφανώς πρόκειται για τυπογραφικό λάθος».

Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Καψιμάλη, περιλάμβανε την κατάθεση ποσού ύψους 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί με περιοριστικούθς όρους.  

Ο εκ των συνηγόρων του, καθηγητής, Χρ. Μυλωνόπουλος, μιλώντας στο Capital.gr, περιέγραψε αυτή την αντίδραση του επιχειρηματία, σημειώνοντας πως «προφανώς και δεν έχει να καταβάλει τα 100 εκατ. ευρώ εγγύηση προκειμένου να αποφυλακιστεί όπως του δίνει τη δυνατότητα μέσω της πρότασής του ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης, γι’ αυτό και θα ζητήσει άμεσα δραστική μείωση της εγγυοδοσίας».

Ο επιχειρηματίας φέρεται να διαθέτει 160 εκατ. ευρώ που οι αρχές έχουν δεσμεύσει στην Ελβετία και τα 51 εκατ. ευρώ που ο ίδιος επέστρεψε όταν ξεκίνησε η υπόθεση. Ο διωκτικές αρχές ωστόσο εκτιμούν ότι ο Λαυρεντιάδης διαθέτει και άλλα χρήματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μυλωνόπουλο ενστάσεις υπάρχουν  και για τους περιοριστικούς όρους, πέραν της μεγαλύτερης εγγύησης στα δικαστικά χρονικά,  που ζητεί ο εισαγγελέας, οι οποίοι  χαρακτηρίζονται πρωτοφανείς, από κάποιους.

 Δηλαδή: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παράδοση του διαβατηρίου του, απαγόρευση μετακίνησης πέραν της ευρύτερης περιοχής του νομού Αττικής, απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στο πατρικό σπίτι του στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Κυρίως για το τελευταίο ο επιχειρηματίας αντιλέγει πώς ουσιαστικά του ζητούν να μην διαμένει με τη σύζυγο και τα παιδιά του στο σπίτι της οικογένειας στη Βούλα, όπου διαθέτει όλα τα απαραίτητα για την κατάσταση της υγείας του μέσα. Επισης η πλήρης αδυναμία μετακίνησής του καθιστά ανέφικτο και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. 

 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…