Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη νέα κόντρα Ομπράντοβιτς – Γιαννακόπουλου

To γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με αφορμή το λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό ο σέρβος τεχνικός.

59254b2f1dc524e1738b46f8

O Zέλικο Ομπράντοβιτς συμμετείχε σε live chat με τους αναγνώστες του sdna.gr. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ο λόγος που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού δεν είχε να κάνει σε καμία περίπτωση οικονομικός, δηλαδή η μείωση του μπάτζετ. 

Χαρακτηριστικά ο σέρβος τεχνικός απάντησε:«Αυτό το έχω πει πολλές φορές. Τίποτα δεν είχε σχέση με το μπάτζετ. Ποιο ήταν το μπάτζετ το 2004 και το 2005. Έφυγα τότε; Ενώ παίζαμε στο γήπεδο του Σπόρτιγκ και αφού έφυγε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο Μποντιρόγκα; Έφυγα τότε; Γιατί λοιπόν ρωτάτε για το μπατζετ;». 

Η αντίδραση Γιαννακόπουλου

Λίγες ώρες μετά η ιστοσελίδα newsbomb.gr, συμφερόντων Γιαννακόπουλου, έδωσε στη δημοσιότητα, ηχητικό απόσπασμα με σκοπό να τον διαψεύσει. 

Παρουσιάσε ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων, αλλά και ένα ηχητικό απόσπασμα διάρκειας 7,31 λεπτών με μέρος της συζήτησης που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2012.

Το ηχητικό, το οποίο έλαβε χώρα και το καλοκαίρι του 2012,  ξεκινάει με τους κύριους Μάνο Παπαδόπουλο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εξηγούν στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και τον συνεργάτη του Δημήτρη Ιτούδη, πως πρέπει να “κοπεί” ένα σημαντικό ποσό από το μπάτζετ της ερχόμενης σεζόν. 

Αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα, αναφέρεται: “υπήρχαν πράγματα που δεν μας ενδιέφεραν πριν οικονομικά αλλά πλέον με την κατάσταση στην Ελλάδα οφείλουν να μας απασχολήσουν”.

Όταν ο ισχυρός άνδρας της “πράσινης” ΚΑΕ ρωτάει τον “Ζοτς” ποιες είναι οι σκέψεις του εκείνος απαντάει: “Αυτό που πιστεύω είναι πως είτε το μπάτζετ είναι 5 εκ, 15. εκ, 25 εκ. ή 55 εκ. είναι θέμα σεβασμού. Αυτό είναι κάτι πραγματικό. Γιατί αν συνεχίσουμε εδώ και πούμε πως αυτό θα είναι το μπάτζετ τι θα περιμένει ο κόσμος; Να βγούμε δεύτεροι”.

Σε εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρει: “Όλοι θέλουν να είναι πρώτοι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα πει πως θέλει να είναι δεύτερος.”, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να απαντάει: “Με αυτό το μπάτζετ των 10 εκατ. πέραν του συμβολαίου μου και του Διαμαντίδη πόσα έχουμε για τους υπόλοιπους; Έχουμε αργήσει. Ήδη κάποιοι παίκτες μας έχουν προσφορές από άλλες ομάδες και ίσως έχουν υπογράψει αλλού. Ίσως μείνουν όλοι, αλλά καταλαβαίνετε.”

Στη συνέχεια ο κ.Γιαννακόπουλος παίρνει εκ νέου τον λόγο: “Κόουτς σίγουρα έχουν γίνει λάθη, αλλά με το να κοιτάμε πίσω δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε. Μπορούμε να κοιτάξουμε μόνο μπροστά.”

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διαφωνεί και σχολιάζει: “Όχι Δημήτρη, αυτή είναι μία πραγματική κατάσταση. Τώρα έχουμε πρόβλημα να βρούμε παίκτες. Είναι πολύ δύσκολο πλέον να βρούμε τους παίκτες και να ξεκινήσουμε. Συμφωνώ 100% ότι κάποιοι παίκτες παίρνουν πολλά λεφτά και κάποιοι πρέπει να μειώσουν τα συμβόλαια. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε με παίκτες που έχουν προσφορά από άλλες ομάδες και θέλουμε να τους κρατήσουμε. Πως θα γίνει αυτό; Δεν είναι η πρώτη φορά που το μπάτζετ μειώνεται, αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Πριν 2 χρόνια έφυγε ο Πέκοβιτς, μετά ο Σπανούλης.

Αυτή τη χρονιά έχουμε επίσης σημαντικούς παίκτες. Πως θα κρατήσουμε την ομάδα; Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πως είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε μία φυσιολογική ομάδα; Είναι απίθανο να σκεφτούμε πως θα είμαι στο επίπεδο της ΤΣΣΚΑ, της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ και όλων των άλλων. Εάν αυτές οι ομάδες έρθουν εδώ και παίξουμε άσχημα εναντίον τους ο κόσμος θα είναι απέναντι μας. Είναι τόσο απλό. Έχω βρεθεί ακριβώς στην ίδια κατάσταση στην Μπενετόν. Ακριβώς η ίδια κατάσταση! Και η ερώτηση μου ήταν πολύ απλή. Τους είπα πως είμαι έτοιμος να δουλέψω μαζί τους και το συμβόλαιο μου είχε οψιόν για εμένα. Αν ήθελα έμενα, αν ήθελα έφευγα. Εδώ είναι διαφορετικά αν πούμε πως έχουμε αυτό το μπάτζετ για τα επόμενα 3 χρόνια.”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σπεύδει να τονίσει πως αυτό θα είναι το μίνιμουμ του μπάτζετ και ξεκαθαρίζει πως “θα είναι πιο εύκολη η κατάσταση την επόμενη σεζόν με μεγαλύτερο μπάτζετ γιατί θα έχουμε χρόνο να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες. Πιστεύω πως με όλο τον σεβασμό κοιτάτε μόνο την σεζόν που έρχεται. Εγώ κόουτς έχω στο μυαλό μου κάτι που έχει η Γιουνάιτεντ με τον Σερ Άλεξ Φέργκισον. Αυτό έχω στο μυαλό μου. Θα υπάρχουν χρονιές με υψηλό μπάτζετ, χρονιές που θα χτίσουμε κάτι. Το μέλλον μας θα είναι κοινό. Για αυτό το λόγο σου κάνω την πρόταση και σου λέω να πάρεις το 25% του Παναθηναϊκού. Διότι θέλω να νιώθουμε πως είμαστε μαζί ο Παναθηναϊκος, όχι πως δουλεύουμε για τον Παναθηναϊκό. Να είμαστε ο Παναθηναϊκός στις καλές και στις κακές ημέρες. Όχι για 3 χρόνια αλλά για 10 χρόνια. Αυτό είναι το μοντέλο που έχω στο μυαλό μου.”

Στο συγκεκριμένο σημείο, κόβεται απότομα το ηχητικό. 

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι