Τι έλεγε τότε ο “γυρολόγος” της πολιτικής σκηνής Ν. Μπίστης (Ηχητικό)

Όταν στις 13 Μαΐου του 2000 οι εκσυγχρονιστές του Συνασπισμού ανακοίνωναν την αποχώρησή τους από το κόμμα, διά στόματος Νίκου…

bistis

Όταν στις 13 Μαΐου του 2000 οι εκσυγχρονιστές του Συνασπισμού ανακοίνωναν την αποχώρησή τους από το κόμμα, διά στόματος Νίκου Μπίστη, ο ίδιος, απαντώντας στις φήμες που ήθελαν τα 18 στελέχη να προσχωρούν στο ΠΑΣΟΚ, δήλωνε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος: “Δεν πάμε να νοικιάσουμε διαμέρισμα σε πολυκατοικία άλλων”. Λίγες ώρες μετά, ο λαλίστατος από τότε κ. Μπίστης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε, όχι μόνο διέψευδε το ενδεχόμενο προσχώρησης τους στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εύκολες κατηγορίες που αποδίδονταν στους 18, αλλά συγχρόνως προειδοποιούσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα οι “κακοήθεις” θα έπαιρναν τις απαντήσεις τους. Έτσι τελικά και έγινε. Ο κ. Μπίστης, γνωστός για τις “σταθερές” του απόψεις και μετακινούμενος από κόμμα σε κόμμα, έδωσε την απάντηση που περίμεναν οι…κακοήθεις της εποχής, πέφτοντας λίγες ήμερες μετά στην αγκαλιά του κ. Σημίτη και την οικογένεια του ΠΑΣΟΚ. 

Ακούστε το απόσπασμα:

 

Έκτοτε, ο κ. Μπίστης, έγινε υφυπουργός του Κώστα Σημίτη, στηρίχθηκε ένθερμα από τον κ. Βενιζέλο, αλλά τερμάτισε την πορεία του στο ΠΑΣΟΚ το 2012, όταν και το “καράβι” βούλιαζε… Ωστόσο, από την περιπλάνηση του στους δρόμους και τους παράδρομους της κομμουνιστικής αριστεράς, αλλά και την πορεία του στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπίστης μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και από ‘κει στην “Ελιά”, όπου σήμερα κατεβαίνει πάλι στον πολιτικό στίβο της χώρας διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.  Πολιτικός, που αρέσκεται να αλλάζει τα κόμματα όπως τα πουκάμισα. 

Σύντομο βιογραφικό Ν. Μπίστη

Δικτατορία: Μέλος της αντιδικτατορικής αντί-ΕΦΕΕ, της επιτροπής κατάληψης της νομικής και του συντονιστικού της κατάληψης του Πολυτεχνείου.
1974: Οργανώνεται στο ΚΚΕ

1983: Αποχωρεί από το ΚΚΕ με επίσημη αιτιολογία τη διαφωνία με την εισβολή στο Αφγανιστάν.
Προσχωρεί στο ΚΚΕ εσωτερικού.

1987: Διάσπαση στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Διαφωνεί με την αφαίρεση του “κομμουνιστικού” από το όνομα. Ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά (η μετέπειτα ΑΚΟΑ) του Γιάννη Μπανιά.

1991: Μετά από την δεύτερη εκλογική αποτυχία του ΚΚΕ εσωτερικού Α.Α αποχωρεί και προσχωρεί στον Συνασπισμό. Σύντομα προσχωρεί στην ανανεωτική τάση.

1996 – 2000: Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. 

2000: Μαζί με ολιγομελή ομάδα ιδρύει την βραχύβια ΑΕΚΑ (Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς).Το σχήμα αυτοδιαλύεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

2003: Επιβραβεύεται για τη στήριξη που παρείχε στον εκσυγχρονισμό και τον Κώστα Σημίτη. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός τον διορίζει υφυπουργό Εσωτερικών για τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

2005 – 2007: Εκλέγεται στο Εθνικό Συμβούλιο (με τη στήριξη του Ευ. Βενιζέλου), μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΠΑΣΟΚ

Απρίλιος 2012: Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και προσχωρεί στην ΔΗΜΑΡ. Διορίζεται υπεύθυνος της επιτροπής διεύρυνσης του κόμματος.

Δεκέμβρης 2012: Παραιτείται από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ.

2013: Προσχωρεί στην “Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη”, αλλά αύριο, μεθαύριο…ένας θεός ξέρει που. 

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…