Τι έλεγαν οι κοινοβουλευτικοί προστάτες των καναλαρχών για τις τηλεοπτικές άδειες

Το ένα μετά το άλλο καταρρέουν τα επίπλαστα αφηγήματα της αντιπολίτευσης, με την σκυτάλη να παίρνουν οι τηλεοπτικές άδειες και το εύρος του τηλεοπτικού φάσματος μετά την απόφαση του ΕΣΡ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Άδωνις Γεωργιάδης (σ.σ. συμπεριλαμβάνεται επειδή διατελεί χρέη προέδρου με ρόλο αντιπροέδρου) και λοιποί πολιτικοί υφιστάμενοί τους διατράνωναν πως η μοναδική λύση είναι ο απεριόριστος αριθμός αδειών και η αυτορύθμιση της αγοράς. Ωστόσο, το ΕΣΡ είχε άλλη άποψη και συγκεκριμένα αποφάσισε οι άδειες να είναι 7.

595f62281dc52446178b479a

Πριν παρατεθούν οι δηλώσεις όσων βροντοφώναζαν για την αναγκαιότητα του ψευδομπλουραλισμού με «αεράτη» δανειοδότηση αξίζει να αναφερθεί η σημερινή δήλωση της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία έχει αναλάβει Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής: «To EΣΡ ως το αρμόδιο αποφάσισε με βάση τις εισηγήσεις που δέχτηκε». Δηλαδή, η κ. Ασημακοπούλου, που το κόμμα της δεν συναινούσε επί μακρών στο σχηματισμό του ΕΣΡ, θεωρεί πως η εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή δεν λειτούργησε αυτόνομα και ανεξάρτητα, αλλά επηρεάστηκε από «εισηγήσεις». Τα μέλη του ΕΣΡ προέκυψαν μετά από ευρύτατη συναίνεση, με τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας να δέχονται τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την Ανεξάρτητη Αρχή. Ως εκ τούτου, οι προτάσεις της αντιπολίτευσης αποτελούν την πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ, σε σχέση με τα προτεινόμενα πρόσωπα της κυβέρνησης. Αλλά για την κ. Ασημακοπούλου, μέχρι κι αυτοί δύνατα να επηρεαστούν.

Πάμε όμως και στο τι έλεγαν, ξεκινώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


«Επιστρέψτε την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ, πάρτε την αρμοδιότητα από τον υπουργό και σταματήστε να θέλετε να δώσετε μόνο τέσσερις άδειες. Δεν βλέπετε πως αυτό το σχέδιο αναζωογονεί τη διαφθορά; Δώστε απεριόριστο αριθμό αδειών γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να θωρακιστεί η ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας» έλεγε τον Μάρτιο του 2016 στη Βουλή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αξιοπερίεργο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η ευθύτατη παραδοχή περί ύπαρξης διαφθοράς στο χώρο των ΜΜΕ, κάτι που δεν είχε εντοπίσει φαίνεται ενόσω ήταν υπουργός της ΝΔ και γι’ αυτό δεν επέδειξε την αντίστοιχη βούληση. Επίσης, για τα περί «ελευθερίας του λόγου» και ανησυχίας περί φίμωσης της δημοκρατίας ήταν άγνωστες έννοιες όταν οι Σαμαράς – Βενιζέλος έβαζαν λουκέτο στην ΕΡΤ.

Φώφη Γεννημματά


«Το νομοσχέδιο σας παραβλέπει τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Οι ψηφιακές πλατφόρμες ανατρέπουν τους ως τώρα περιορισμούς στον αριθμό των χορηγούμενων αδειών. Βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή κι εσείς κινείστε ακόμα με τη λογική των αναλογικών συχνοτήτων, όπου εκ των πραγμάτων οι άδειες ήταν μετρημένες» έλεγε τον Οκτώβριο του 2015 από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η κ. Γεννηματά ποτέ δεν επέδειξε την ίδια ανησυχία για τη μη είσπραξη των τιμημάτων που προέκυπταν από τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού, δηλαδή των τηλεοπτικών αδειών. 

Κωστής Χατζηδάκης


«Έχουμε περάσει από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία, η οποία επιτρέπει ακόμα και απεριόριστο αριθμό αδειών» έλεγε τον  Ιανουαρίου του 2016 στον Αθήνα 9,84. 

Με τον Ανδρέα Λοβέρδο να επηρεάζεται από τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της ΝΔ, παραθέτοντας παρεμφερή επιχειρήματα.


Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε 9 μέρες μετά τον κ. Χατζηδάκη: «Όλοι λένε ότι η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει απεριόριστο αριθμό εκπομπών τηλεοπτικού μηνύματος»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και τα περίπτερα


Ο αρχαιοπρεπής αντιπρόεδρος που συνηθίζει να καπελώνει τον πρόεδρο της ΝΔ είχε δηλώσει στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στον ΣΚΑΪ: «Όπως η κυβέρνηση αποφασίζει πόσα ιδιωτικά κανάλια χωρούν στην αγορά, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα σούπερ-μάρκετ, ακόμα και τα περίπτερα».

Σοφία Βούλτεψη


Η Σοφία Βούλτεψη, κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την κυβέρνηση Σαμαρά και γνωστή για τις παραληρηματικού χαρακτήρα δηλώσεις της, είχε πει στις 13 Φεβρουαρίου του 2016 σε άρθρο της στο News247.gr: «Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ αφορά την αναλογική και όχι τη νέα ψηφιακή εποχή, όπου το φάσμα είναι απεριόριστο και επομένως δεν υπάρχει πλέον η έννοια αυτός αδείας. Η επίγεια ψηφιακή εκπομπή δίνει την δυνατότητα εκπομπής σε μεγάλο αριθμό παρόχων περιεχομένου. Συνεπώς η διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού δεν έχει νόημα.

»Ο λόγος του περιορισμένου αριθμού των αδειών τηλεοπτικών σταθμών κατά την αναλογική εποχή δικαιολογείτο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι φορείς ήσαν περισσότεροι από τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα (ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες μετάδοσης). Με την ψηφιακή τεχνολογία μετάδοσης δεν υφίσταται αυτός ο περιορισμός».

Λευτέρης Αυγενάκης


«Αυτό (σ.σ.: ο περιορισμός) ίσχυε παλιά που είχαμε συχνότητες περιορισμένες και οι συχνότητες ήταν όντως ένας σπάνιος πόρος. Πλέον όμως με την ψηφιακή τεχνολογία δεν υπάρχει θέμα. Μπορεί να εκπέμπει απεριόριστος αριθμός» τόνιζε ο κ. Αυγενάκης στις 22 Οκτωβρίου του 2015 στη Βουλή, αλλά δεν εισακούστηκε ούτε εκείνος από το ΕΣΡ.

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…