Newsroom

Newsroom

Τι είναι η αιματίδρωση που κάνει αυτή τη γυναίκα να κλαίει με αίμα (video)

Στην Ινδία τη φωνάζουν «μάγισσα», ενώ ο άντρας της την εγκατέλειψε πριν από έναν χρόνο περίπου εξ' αιτίας της παράξενης ασθένειάς της

5a82eae01dc524557a8b457c

Η 21χρονη Geeta από την πολιτεία Μπιχάρ της Ινδίας αιμορραγεί ανεξέλεγκτα από τα μάτια της, με τους γιατρούς να μην μπορούν να εξηγήσουν τι ακριβώς της συμβαίνει.

Η κατάστασή της επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και εξαπλώνεται σταδιακά και στο υπόλοιπο σώμα της.

Για τους γιατρούς, περιστατικά όπως αυτό της Geeta θεωρούνται χαρακτηριστικά μιας πολύ σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται αιματίδρωση, όπου το δέρμα και οι βλεννώδεις κοιλότητες του σώματος, όπως το στόμα και τα μάτια, απελευθερώνουν αίμα αντί για ιδρώτα.

Ο γιατρός Δρ Vinayak Kumar Singh που εξέτασε την Geeta στο νοσοκομείο της Μπιχάρ διαπίστωσε ότι τα επίπεδα των αιμοσφαιρίων στον οργανισμό της είναι απολύτως φυσιολογικά και ότι δεν υπάρχει κάποια διαταραχή στην πήξη του αίματός της, επομένως προς το παρόν παραμένει άγνωστο τι προκαλεί τα ματωμένα της δάκρυα.

Σύμφωνα με το 

Healthline, η αιματίδρωση θεωρείται εξαιρετικά σπάνια, καθώς υπολογίζεται ότι προσβάλλει μόλις έναν στους 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν προκαλεί πόνο και συνήθως εκδηλώνεται ξαφνικά, χωρίς να προκαλεί άλλα συμπτώματα.

Η αιμορραγία μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, είναι όμως συχνότερη στο πρόσωπο. Έχει παρατηρηθεί ότι οι πάσχοντες είναι πιο πιθανό να βιώσουν ένα επεισόδιο αιμορραγίας όταν είναι ψυχολογικά φορτισμένοι, για παράδειγμα όταν νιώθουν έντονο φόβο ή αντιμετωπίζουν έντονο στρες.

Πηγή: Mail Online, Healthline

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…