Τι απαντούν Μπακς και ΝΒΑ για την απουσία του Αντετοκούνμπο από το Eurobasket

Τη δική τους οπτική για τη μη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο επικείμενο Eurobasket παρέθεσαν Μπακς και ΝΒΑ, μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ που έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο.

59992a971dc5248f1a8b458e 1

«Το ΝΒΑ και οι Milwaukee Bucks ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ ΝΒΑ και FIBA» σημειώνεται αρχικά στην ανακοίνωση του ΝΒΑ, ενώ προστίθεται ότι «ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό, ο οποίος επιβεβαιώθηκε έπειτα από πολλαπλές εξετάσεις και κάθε σκέψη για το αντίθετο είναι λανθασμένη».

«Ο Γιάννης παρουσίαζε σημαντικό πόνο στο γόνατο»

Υπεραμύνθηκαν της απόφασής τους να ζητήσουν από τον παίκτη να μην συμμετάσχει στο Eurobasket, καθώς στις εξετάσεις που υπεβλήθη ο Αντετοκούνμπο στην Κίνα έδειξαν πως «παρουσίαζε σημαντικό πόνο».

Δείτε την ανακοίνωση του general manager των «ελαφιών», John Horst:

Έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμασίας με την εθνική ομάδα της Ελλάδας, ο Γιάννης ανέφερε στο προσωπικό μας ότι αισθανόταν πόνο στο δεξί γόνατο όποτε έκανε ορισμένες κινήσεις. Εκείνη τη στιγμή επικοινωνήσαμε με την ελληνική εθνική ομάδα και ζητήσαμε να σταματήσει ο Γιάννης το τρέξιμο και τα άλματα για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να ξεκουραστεί. Ο Δρ. William Raasch είχε διαβουλεύσεις με τον Δρ. Βουλγαρόπουλο της Εθνικής Ομάδας για τον τραυματισμό και ως εκ τούτου ο Γιάννης ξεκουράστηκε.

Ο Γιάννης έφυγε πρόσφατα από την εθνική ομάδα για να ταξιδέψει στην Κίνα για μια εμφάνιση, όπου επισκέφτηκε την Suki Hobson, επικεφαλής Strength και Conditioning των Bucks. Η Hobson έβαλε τον Γιάννη να κάνει μια σειρά ασκήσεων για να αξιολογήσει το γόνατό του και ανέφερε ότι εξακολουθούσε να παρουσιάζει σημαντικό πόνο σε βασικές κινήσεις.

Μετά την ανασκόπηση της έκθεσης που υπέβαλε η Hobson, ο Dr. Raasch συνέστησε ότι λόγω του επαναλαμβανόμενου πόνου στο γόνατο ο Γιάννης δεν θα έπρεπε να συνεχίσει να παίζει αυτή τη στιγμή και ότι θα ήταν καλύτερο να επιστρέψει στο Milwaukee για περαιτέρω αξιολόγηση και για να ξεκινήσει ένα δομημένο, καθημερινό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ενόσω είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θα παίξει στην εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή, συμφωνούμε με τη σύσταση του ιατρικού μας προσωπικού και πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται για το καλύτερο συμφέρον του Γιάννη. Έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στο Milwaukee αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ξεκινήσει καθημερινές θεραπείες και το πρόγραμμα αποκατάστασης, ώστε να είναι έτοιμος για την προετοιμασία των Bucks.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…