Της ακρωτηρίασαν το πόδι λόγω τοξικού σοκ από ταμπόν – Κινδυνεύει να χάσει και το άλλο (video – εικόνες)

Να χάσει και το δεξί της πόδι από το τοξικό σοκ που υπέστη από τη χρήση ταμπόν πριν αρκετά χρόνια κινδυνεύει η 29χρονη πλέον, Lauren Wasser. Το γνωστό μοντέλο, ηθοποιός και ακτιβίστρια βγήκε και αποκάλυψε τον σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζει θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενημερώσει τον κόσμο για τον υπαρκτό κίνδυνο του τοξικού σοκ.

5a3a65001dc52453198b4588

Μετά απ’ όλα όσα της συνέβησαν το 2012, με τον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού και των δαχτύλων του αριστερού, η Lauren χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να κοπεί το κόκκαλο καθώς πλέον δεν μπορεί να περπατήσει.

Η σοκαριστική της ιστορία

Στις αρχές Οκτωβρίου του 2012, η Lauren είχε προγραμματίσει να πάει σε ένα πάρτι που διοργάνωνε μια καλή της φίλη. Το πρωί όταν ξύπνησε διαπίστωσε πως είχε έρθει η περίοδος της. Έσπευσε λοιπόν και πήρε ένα κουτί ταμπόν. Την ίδια μάρκα ταμπόν που χρησιμοποιούσε πάντα από τότε που ήταν έφηβη.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Πονούσαν το κεφάλι και τα χέρια της, είχε ρίγος και αδυναμία. Έφυγε άμεσα με προορισμό το σπίτι της. Εκεί, μετά από λίγα λεπτά έχασε τις αισθήσεις της. Ύστερα από ώρες η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι, βρίσκοντας την Lauren πεσμένη στο πάτωμα. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Οι γιατροί διεπίστωσαν ότι είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Το παράδοξο ήταν ότι η κοπέλα είχε 41 πυρετό, που δεν έπεφτε παρά την άμεση χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών, ούτε κατά το ελάχιστο. Ο οργανισμός της δεν αντιδρούσε, ενώ τα αίτια που έφεραν την 24χρονη – τότε- Lauren ένα βήμα πριν το θάνατο δεν ήταν σαφή.

Τα εσωτερικά της όργανα είχαν μεταβληθεί σε μια άμορφη μάζα. Σάπιζαν με ταχείς ρυθμούς. Πριν γίνει ιατρικό συμβούλιο και ενώ η Lauren είχε διασωληνωθεί για να κρατηθεί στη ζωή, ένας από τους γιατρούς ρώτησε: «Την ψάξατε μήπως φοράει ταμπόν;». Την έψαξαν, βρήκαν το ταμπόν και το έστειλαν στα εργαστήρια για αναλύσεις. Σε λίγη ώρα τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τους φόβους του γιατρού: «Τοξικό σύνδρομο σοκ», ή αλλιώς TSS.

Μολύνθηκε από σταφυλόκοκκο και αμέσως η μόλυνση κατέφαγε το σώμα της. Το ταμπόν και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο, έγιναν η ιδανική πύλη εισόδου της μόλυνσης στα εσωτερικά όργανα του μοντέλου.


Η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Οι γιατροί με την πάροδο του χρόνου κατάφεραν να «καθαρίσουν» το κορμί της από τη μόλυνση. Όμως το αίμα σταμάτησε να κυκλοφορεί στα πόδια της, τα οποία σάπιζαν. Τη μετέφεραν σε ειδικό θάλαμο με υπερβαρικό οξυγόνο. Κατάφεραν να κυκλοφορήσει το αίμα. Όμως το δεξί πόδι από το γόνατο και κάτω είχε ήδη σαπίσει και οι γιατροί αναγκάστηκαν να το ακρωτηριάσουν.

«H κοιλιά μου ήταν τεράστια. Είχα σωλήνες παντού. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Ξέρεις ότι το κάπνισμα μπορεί να σε σκοτώσει και έτσι παίρνεις την απόφαση μόνος σου για το αν θα το ξεκινήσεις ή θα το συνεχίσεις. Εάν ήμουν σωστά ενημερωμένη για το τοξικό σύνδρομο, δεν θα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπόν στη ζωή μου» είχε δηλώσει η Lauren.







Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…