Newsroom

Newsroom

Την πολιτική για ενίσχυση των δομών Υγείας παρουσίασε ο Πολάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, ανέλυσε στα Ιωάννινα, την πολιτική του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας, με πόρους από το ΕΣΠΑ και τη δημιουργία 300 - 350 τοπικών δομών υγείας με 4000 άτομα προσωπικό.

579ba70a1dc524d1588b4e41

Σε ομιλία του κατά την παράδοση 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, ο κ. Πολάκης εξήγησε πως πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα του οποίου η λειτουργία θα συνεχιστεί με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

Τόνισε πως στην υγεία, «γυρνάμε σελίδα – είναι πρώτιστη επιλογή της κυβέρνησης». Τόνισε πως απόδειξη αποτελούν, η αύξηση κατά 150 εκατομμύρια ευρώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων τον περασμένο Σεπτέμβρη, και άλλα τόσα για φέτος.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά μετά από 8-9 χρόνια, έγινε η προκήρυξη 985 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, «που άρχισαν ήδη να έρχονται στα νοσοκομεία μετά από μια χαράδρα γραφειοκρατίας και κακομοιριάς και εγκρίσεων, η οποία έληξε τον Ιούνιο και από τότε έχουν αναλάβει υπηρεσία μέχρι σήμερα, περίπου 200 άτομα».

Στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν προσληφθεί 149 νοσηλεύτριες και 50 γιατροί. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε εκ νέου την προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι επιχείρησε παράνομες μοριοδοτήσεις – και παράλληλα στηλίτευσε και τον ρόλο μερίδας μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση.

Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του νοσοκομείου στην Σαντορίνη, είπε πως «ήταν έτοιμο άλλα κλειστό επί 5 χρόνια γιατί μία ιδιωτική κλινική και οι ιδεοληψίες των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν το άφηναν να λειτουργήσει».

Με την ευκαιρία της παράδοσης των ασθενοφόρων, ο κ. Πολάκης τόνισε πως το ΕΚΑΒ κάθε χρόνο, κάνει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και χρειάζεται διαρκή ανανέωση του στόλου του. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην ιστορία αγοράς των ασθενοφόρων και στηλίτευσε τις πρακτικές των παλαιότερων διοικήσεων σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς, καταγγέλλοντας ότι οι πολύχρονες καθυστερήσεις ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων, οφείλονταν στη «διαπραγμάτευση για τις μίζες».

Ανέφερε το παράδειγμα της αγοράς των ασθενοφόρων που παραδόθηκαν σήμερα, λέγοντας πως ο διαγωνισμός για την αγορά τους με ευθύνη του ΕΚΑΒ και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, είχε ξεκινήσει την περίοδο 2007-2008, είχε κριθεί άκυρος δύο φορές, επαναπροκηρύχθηκε την περίοδο 2012-2013 και έφτασε τον Ιούνιο του 2015 να υπάρξει η κατακύρωση για τα 90 ασθενοφόρα με τιμή 48 χιλιάδες ευρώ το ένα, και τα άλλα 95 με μικρές διαφορές στις προδιαγραφές, έναντι 63 χιλιάδων ευρώ.

«Αυτός είναι ο λόγος που έβγαινε άκυρος ο διαγωνισμός τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ δεν μασώ τα λόγια μου, θα το πω έτσι: Τον διαγωνισμό τον έκανε το ΕΚΑΒ και όχι οι Περιφέρειες, που έβαζαν τα χρήματα από τα περιφερειακά τους προγράμματα. Επειδή δεν τα έβρισκαν στην μίζα στο παρελθόν, τους πάσαραν 90 ασθενοφόρα με 48 χιλιάδες ευρώ και άλλα 95 ασθενοφόρα με τις ίδιες δυνατότητες με 63 χιλιάδες ευρώ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…