Την παρέμβαση των υπουργών Οικονομίας και Ναυτιλίας για σειρά ζητημάτων ζητάει το Επιμελητήριο Αχαΐας

Δύο επιστολές προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε το Επιμελητήριο Αχαΐας. Στην πρώτη ζητείται από το υπουργείο Οικονομίας παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τις προκηρύξεις για τις «Νέες ανεξάρτητες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» και τη «Γενική Επιχειρηματικότητα».

58502d731dc52410748b4649

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας «η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτών των προτάσεων λήγει την 20η Δεκεμβρίου 2016, που σημαίνει πως λόγω του άκρως περιορισμένου χρόνου προετοιμασίας, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις».

«Θεωρούμε πως μια εύλογη παράταση είναι εφικτή και θα δώσει την δυνατότητα υποβολής των σχετικών αιτήσεων με αντίστοιχη συγκέντρωση των δικαιολογητικών σε σαφώς περισσότερες επιχειρήσεις. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του Επιμελητηρίου μας για την δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων με ανοικτές προσκλήσεις χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες σε τόσο ασφυκτικές προθεσμίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη δεύτερη επιστολή, προς το υπουργείο Ναυτιλίας, το Επιμελητήριο εκφράζει την αγωνία του για την απώλεια αγορών-ειδικά αυτή την περίοδο των εορτών- με απρόβλεπτες και μη αναστρέψιμες συνέπειες εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργία της ΠΝΟ και ζητάει την παρέμβαση του υπουργού για την εξεύρεση οριστικής και άμεσης λύσης. Όπως αναφέρεται στην επιστολή «η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διακίνηση και τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων προς τις αγορές του εξωτερικού».

Σημειώνεται παράλληλα ότι «οι προσπάθειες των Ελλήνων εξαγωγέων είναι διαρκείς και προς πολλές κατευθύνσεις, καθώς ανταγωνιζόμαστε ισχυρές χώρες που έχουν εδραιωθεί ήδη στις αγορές αλλά και άλλες που προσπαθούν να υποκαταστήσουν τις δικές μας εξαγωγές. Οι αγοραστές απαιτούν ποιότητα, συνέπεια και συνέχεια και αυτοί οι όροι είναι απαράβατοι για την παραμονή των προϊόντων μας στα ράφια του λιανεμπορίου της Ευρώπης».

Διαβάστε τις επιστολές:

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.