Newsroom

Newsroom

Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ ζητά η εισαγγελέας

Να κριθούν ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Μεταξά Νίκος Δεσποτόπουλος, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, ζητεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας.

59b8307d1dc524e1678b4586

Ωστόσο, για το αδίκημα της δωροδοκίας, η εισαγγελέας δέχθηκε οτι η δωροδοκία τελέστηκε άπαξ το 2006 και δεδομένου ότι τότε τιμωρείτο ως πλημμέλημα, οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει να καταδικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος και όχι σε βαθμό κακουργήματος όπως τους έχει αποδοθεί. Ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η εισαγγελική λειτουργός προτεινε να κριθούν ένοχοι μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που άπτεται της δωροδοκίας.

Για την υπόθεση εκτός απο τους κ.Καπράνο και Δεσποτόπουλο, παραπέμφθηκαν άλλα οκτώ άτομα, για τα οποία η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, καθώς έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία αλλα και από την σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε, προεκυψε οτι το ΤΣΠΕΑΘ δεν υπέστη ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Ο Δημήτρης Καπράνος, ο οποιος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Απρίλιο με την εκπνοή του 18μήνου με περιοριστικούς όρους, έχει υποστηρίξει ότι τα χρήματα που κινήθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό προήλθαν από πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλων εφημερίδων και περιοδικών.

Σε ό,τι αφορά το ομόλογο, έχει ισχυριστεί ότι «επρόκειτο για επένδυση σε έκδοση του ελληνικού Δημοσίου με εγγυημένο το κεφάλαιο και καλές αποδόσεις, η απόφαση ήταν ομόφωνη και έπειτα από διαπραγματεύσεις πουλήθηκε για 133.100.000 ευρώ και άρα ουδεμία ζημία προέκυψε για το ΤΣΠΕΑΘ»

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…