Τη μέρα που πέθανε ο Μητσοτάκης, ο Τράγκας ήταν "κονσέρβα"

Θα μπορούσες να το πεις και τραγική ειρωνεία, να μην κάνει εκπομπή ο Γιώργος Τράγκας την ημέρα που ο αιώνιος -ραδιοφωνικός- αντίπαλός του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «έφυγε» από τη ζωή.

592e9c7e1dc5240f2b8b4820

από etetradio

Βάλαμε λοιπόν σήμερα στα Παραπολιτικά 90.1 να ακούσουμε στις 8 το πρωί τον Γιώργο Τράγκα. Ο Μητσοτάκης πέθανε λίγες ώρες πιο πριν, ο «Εν Αθήναις» Τράγκας θα τον αποχαιρετούσε με τον πλέον κατάλληλο -όχι επιθετικό- τρόπο. Αλλά η ώρα περνούσε και ο παραγωγός έλεγε άλλα αντ’ άλλων. Τσιμουδιά για το μεγάλο πολιτικό γεγονός της ημέρας. Αντιθέτως ευχόταν υγεία σε όλο τον κόσμο και «καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι μας».

Η εκπομπή ήταν ηχογραφημένη, «κονσέρβα» όπως λέμε. Το κάνει τακτικά πλέον ο Τράγκας, το συνηθίζει πια, οπότε συνέβη και την ημέρα εκείνη που θα έπρεπε να βρίσκεται στα μικρόφωνα. Και έχασε την επικαιρότητα. Μία επικαιρότητα που σε ραδιοφωνικό επίπεδο τον αφορούσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στα αθηναϊκά FM.

Ούτως ή άλλως είναι παράδοξο να παρουσιάζει ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο ηχογραφημένη εκπομπή στο πρωινό του prime time. Οταν τα γεγονότα τρέχουν και ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί. Τεράστιο λάθος που πηγαίνει το σταθμό ένα βήμα πίσω. Πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Δεν αποδεικνύεται επιτυχημένη επιλογή για τα Παραπολιτικά 90.1 ο Γιώργος Τράγκας έτσι όπως παρουσιάζεται τουλάχιστον σήμερα. Τους ανακάτεψε (εκεί που έβρισκαν βηματισμό) και δεν τους πρόσφερε τίποτε σε ακροαματικότητες. Μάλλον θα χαίρεται ο Real FM που τον… έχασε. Αφήστε που ξεκίνησε τρίωρη κι έγινε δίωρη η εκπομπή του γιατί και αυτό αποτελούσε μία λανθασμένη επιλογή. Μεγάλο μπέρδεμα ο θείος. Πρέπει να το πάρει αλλιώς…

update: Μέσω διαδικτύου, τελικά, αποχαιρέτησε ο Γιώργος Τράγκας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ανεβάζοντας ένα κείμενο στην σελίδα του στο facebook:

«Εμένα πάντως θα μου λείψει…»

Ήταν πρωταγωνιστής σε εκατοντάδες ραδιοφωνικές εκπομπές μου. Ποτέ δεν ζήτησε να με απομακρύνουν από τα ΜΜΕ που εργαζόμουν. Μετά από τρία χρόνια σκληρού πολιτικού – δημοσιογραφικού πολέμου, όταν τον ανέτρεψε ο Σαμαράς από την εξουσία και τον κέρδισε ο Παπανδρέου στις εκλογές, δέχτηκε να με συναντήσει στο σπίτι του στην Ρηγίλλης και να μου δώσει αποκλειστική συνέντευξη για το CRASH. Όλη η δημοσιογραφική πιάτσα έπεσε από τα σύννεφα! Είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να δίνει συνέντευξη στον Τράγκα μετά από τόσες «λυσσαλέες επιθέσεις»;

Το μεγάλο προσόν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (πέραν των αμαρτιών και των πολιτικών λαθών του) ήταν ότι αναγνώριζε και τιμούσε τους φίλους του αλλά και τους αντιπάλους του. Γνωριστήκαμε αμέσως μετά την μεταπολίτευση, όταν επέστρεψε στη Ν.Δ. Έζησα μαζί του, μέσα στο σπίτι του, τις τελευταίες ώρες πριν νικήσει τον Κωστή Στεφανόπουλο και αναλάβει τα ηνία της γαλάζιας παράταξης.

Μετά την τρίχρονη σφοδρή κόντρα και την πτώση του, σε εκείνη την συνέντευξη στο διαμέρισμα της Ρηγίλλης, αναγνώρισε για πρώτη φορά τα πολιτικά λάθη που είχαν γίνει με την περίφημη αποστασία. Ακόμη και σήμερα θυμάμαι τα λόγια της Μαρίκας που κουνώντας το χέρι της προς την πλευρά του (σαν να τον κατσάδιαζε), μου έλεγε «…του τα έλεγα εγώ τότε αλλά δεν με άκουσε…».

Κατά την γνώμη μου ήταν ένας σπάνιος «δεινόσαυρος» της πολιτικής με αρκετά προτερήματα και ελαττώματα. Υπήρξε μεγάλη τροφή επί δεκαετίες για όλους τους δημοσιογράφους.

Σήμερα το πρωί λυπήθηκε γιατί δεν μπορούσα να πω τίποτα για το θάνατό του στη μαγνητοφωνημένη εκπομπή μου για την fraport.

Συλλυπητήρια στην αγαπητή φίλη μου Ντόρα Μπακογιάννη, στο γιο του Κυριάκο και σε όλα τα παιδιά του, τα εγγόνια του.

Θα μου λείψει…

Πηγή: e-tetradio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr