Tερέζα Μέι: Εξαιρετικά πιθανό η Ρωσία να ευθύνεται για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» η Μόσχα να ευθύνεται για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας.

5aa6be4e1dc524a8178b457c

Είτε το ρωσικό κράτος είναι άμεσα υπεύθυνο για τη δηλητηρίαση είτε επέτρεψε ο νευροπαραλυτικός παράγοντας να φθάσει στα χέρια άλλων, κατήγγειλε η Μέι ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.

Υπογραμμίζοντας ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του είναι μια «στρατιωτικής ποιότητας» ουσία που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, η Μέι έδωσε διορία έως αύριο το βράδυ στη Μόσχα για να δώσει εξηγήσεις στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Μόσχα: Τσίρκο στο βρετανικό κοινοβούλιο

Οι ισχυρισμοί της πρωθυπουργού της Βρετανίας ότι η Μόσχα κρύβεται πίσω από την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ είναι πολιτικά υποκινούμενοι και βασισμένοι σε μια προβοκάτσια, υποστηρίζει η Ρωσία.

Η Τερέζα Μέι, σε ομιλία της στο βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε νωρίτερα ότι είναι “εξαιρετικά πιθανό” να ευθύνεται η Μόσχα για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στις 4 Μαρτίου.

“Πρόκειται για τσίρκο στο βρετανικό κοινοβούλιο” απάντησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. “Το συμπέρασμα είναι προφανές: πρόκειται για άλλη μια πολιτική, μιντιακή εκστρατεία, βασισμένη σε μια προβοκάτσια”, πρόσθεσε.

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…