Τερέζα Μέι: Βρετανία και Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και αιώνες

Τη βαθιά σχέση Βρετανίας και Ελλάδας επισήμανε μεταξύ άλλων η Τερέζα Μέι σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνική εφημερίδα.

594813e61dc524437a8b471b

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», η βρετανή πρωθυπουργός υποστήριξε πως «Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και πολλούς αιώνες» συμπληρώνοντας ότι η χώρα της «θα διερευνήσει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς η Βρετανία επανακαθορίζει τις σχέσεις της με την Ευρώπη».

Αναφερόμενη στη στενή σχέση Βρετανίας-Ελλάδας η κ. Μέι δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν από ισχυρή εμπορική σχέση μέχρι αλληλοϋποστήριξη σε περιόδους συγκρούσεων. «Είμαστε φίλοι στο ΝΑΤΟ, εταίροι και φίλοι με εκτενείς δεσμούς στον τουρισμό και την εκπαίδευση» τόνισε η κ. Μέι.

Μάλιστα, η βρετανίδα πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Έλληνες οι οποίοι επέλεξαν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα της. «Θέλω να ευχαριστήσω τους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και την κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και στην οικονομία μας. Θέλω να γνωρίζουν ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στη Βρετανία όπως και όλοι οι πολίτες της ΕΕ».

Για Brexit

«Το όραμά μου για το Brexit είναι αυτό μιας ισχυρής, παγκόσμιας Βρετανίας που έχει μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε η Τερέζε Μέι κληθείς να σχολιάσει την επιλογή των Βρετανών.

«Αυτό που προτείνουμε είναι μια ειδικά διαμορφωμένη συμφωνία, όχι μια έτοιμη λύση, η οποία θα αντανακλά τη μοναδική ιστορία μας, τις κοινές πεποιθήσεις και τους οικονομικούς δεσμούς μας. Επιδιώκουμε μια φιλόδοξη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μετά την αποχώρησή μας. Ωστόσο, θα επιδιώξουμε να συνάψουμε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και με εταίρους μας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Γιούνκερ πως η Βρετανία «σύντομα θα μετανιώσει» για την αποχώρησή της από την ΕΕ είπε: «Οι βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ επειδή ήθελαν πιο άμεσο έλεγχο των αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να το επιτύχουμε, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια νέα φιλόδοξη οικονομική σχέση με την ΕΕ, η οποία θα βασίζεται σε μια κοινή δέσμευση για ελεύθερο εμπόριο και υψηλές προδιαγραφές. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε, και πρέπει να είμαστε, δημιουργικοί και πρακτικοί στο πώς προσεγγίζουμε τη δημιουργία αυτής της νέας σχέσης».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…