Τέλος οι "γαμοβαπτίσεις" στη Χίο με εντολή Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών απαγόρευσε την τέλεση Γάμων και Βαπτίσεων μαζί, την στιγμή που ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τον συνδιασμό των δύο μυστηρίων

5a54fed51dc5240b028b4589

Ο Μητροπολίτης Μάρκος, φαίνεται να βάζει τέλος στην τέλεση των γαμοβαπτίσεων. Υποχρεωμένα είναι μάλιστα, κατά τον Μητροπολίτη, τα ζευγάρια να παντρεύουν και να βαφτίζουν τα παιδιά τους σε διαφορετικές εκκλησίες.

Αυτή η «γραμμή» έχει ξεκινήσει ατύπως εδώ και καιρό, με προφορική εντολή που είχε δώσει στις ενορίες ο Μητροπολίτης. Τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό είναι η περίπτωση ζευγαριού που παντρεύτηκε πρόσφατα στον Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια νιόπαντροι και καλεσμένοι έτρεχαν άρον – άρον για να τελέσουν την Βάπτιση του παιδιού τους στον Άγιο Ιάκωβο, όπως το politischios.gr. Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στον Βροντάδο, όπου, ενώ ο Γάμος έγινε στον Άγιο Ισίδωρο, η Βάπτιση, εξαιτίας της απαγόρευσης, τελέστηκε λίγα λεπτά αργότερα στον Άγιο Κήρυκο.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί πως οι πρώτοι που αντέδρασαν σε αυτή τη πολιτική του Μητροπολίτη είναι οι ίδιοι οι ιερείς που μιλώντας στον «Πολίτη Χίου» έκαναν λόγο για μία απόφαση που επιβλήθηκε χωρίς να εξεταστούν παράμετροι και9 όπως φαίνεται εντάσσεται στη συντηρητική γραμμή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο Μητροπολίτης Χίου.

Ερωτηματικά άλλωστε προκαλεί το «πνεύμα» της απόφασης ως προς το οικονομικό σκέλος, καθώς δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κάποιος πως η εκκλησία θα έχει περισσότερα έσοδα τελώντας δύο ξεχωριστά μυστήρια, παρά ένα. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία τα νέα ζευγάρια αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γι’ αυτό επιλέγουν τον συνδιασμό των μυστηρίων.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…