Newsroom

Newsroom

Τέλος ο Γιαννόπουλος από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην παύση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου. Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου:

5722497c1dc524e30a8b4ebe

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Με ανάρτησή του στο Facebook χθες ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης ζητούσε τις παραιτήσεις των Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά την ένταση που προέκυψε με τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με σκοπό να οριστούν νέα μέλη στον οργανισμό ώστε να ξεκινήσει η κάθαρση του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως όπως όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC τον Σεπτέμβριο του 2012 ,με τον νόμο 3812 του 2009 δίνεται το πράσινο φως ώστε οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ να γίνονται εκτός ΑΣΕΠ. Με αυτό το τρόπο ο οργανισμός γίνεται και επίσημα πια ο παράδεισο τον μη αξιοκρατικών προσλήψεων. Ο ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου αλλά και ότι προκάλεσε αυτός δεν έγινε ποτέ πρώτο θέμα στο ΜΜΕ ενώ δεν έγινε προσπάθεια να αλλάξει από κανένα υπουργό στο παρελθόν.

Το ίδιο ισχύει και με νόμους που αφορούσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι που είχαν ψηφιστεί νωρίτερα από τον αυτόν.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1993 δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία το ΚΕΕΛ τότε, εξαιρείται από τις διατάξεις που αφορούν τον δημόσιο τομέα.

Δύο χρόνια αργότερα του Ιουνίου του 1995 το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιρείται από τη διαδικασία προμηθειών του δημοσίου την οποία επιβάλλεται να ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

Το 2006 το ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται παράδεισος όλων εκείνων που θέλουν να βολευτούν στο δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα σε υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι «ιατρικό και λοιπό προσωπικό ΚΕΕΛΠΝΟ μπορεί να διατίθεται σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατόπιν υπογραφής προγραμματικής σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ και του αντίστοιχου φορέας στην οποία να ρυθμίζονται οι όροι της συνεργασίας , ο σκοπός της και ο αριθμός των εργαζομένων που διατίθενται».

(φωτο αρχειο eurokinissi)

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…