"Τελειώνουν" τον Ψυχάρη από τον ΔΟΛ οι τράπεζες

Την έκπτωση του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη από τη διοίκηση του δημοσιογραφικού Οργανισμού αποφάσισαν οι πιστώτριες τράπεζες.

586d17aa1dc524864e8b4d67

Συγκεκριμένα, έπειτα από την κρίσιμη συνεδρίαση που είχαν για το μέλλον του ΔΟΛ, αποφάσισαν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις του κάποτε ισχυρού δημοσιογραφικού Οργανισμού αλλά και να «καθαιρέσουν» τον βασικό μέτοχό του, Σταύρο Ψυχάρη.

Το έγγραφο της απόφασης πρόκειται να εκδοθεί αύριο, Πέμπτη. Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες κάνουν άμεσα απαιτητά δάνεια ύψους 98 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα parapolitika.gr, η διαδικασία αυτή δεν θα ολοκληρωθεί ωστόσο σε περίπτωση που ο Σταύρος Ψυχάρης δεν δεχθεί την καθαίρεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης αρνηθεί να αποχωρήσει τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την όλη δικαστική διαδικασία να υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται πως ο ΔΟΛ δεν κατέβαλε ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου οι πιστώτριες τράπεζες συγκάλεσαν τη σύσκεψη ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το μετοχικό – διοικητικό σχήμα του ΔΟΛ αφού οι ίδιες δεν προτίθενται να δώσουν νέα χρονικά περιθώρια για την εξυπηρέτηση των δανείων. 

Τα δάνεια με… «αέρα» και τα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη

Μιλώντας στα τέλη Αυγούστου του 2016 στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο υιός Ψυχάρη, παραδέχτηκε εντελώς κυνικά, ψυχρά και άκρως προκλητικά πως η επιχείρηση εξασφάλιζε δανεισμό με εγγυήσεις «αέρα», αφού όπως φαίνεται, η υπογραφή και μόνο κάποιου Ψυχάρη αξίζει κάτι εκατομμύρια ευρώ.

«Ο ΔΟΛ χρωστάει τα λεφτά που πήρε ο ιδιοκτήτης του για την αγοράσει» είχε πει χαρακτηριστικά στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρόεδρός της, Σωκράτης Φάμελλος, κάτι το οποίο αποκάλυψε ουσιαστικά τις άλλοτε κινήσεις «επίδειξης δύναμης» από μεριάς Ψυχάρη.

Οι καιροί φαίνεται πως έχουν αλλάξει, καθώς εις βάρος του άλλοτε ισχυρού Σταύρου Ψυχάρη ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, τον Οκτώβριο οι τράπεζες έκαναν απαιτητά δυο δάνεια τα οποία σχετίζονται με τον… «οφσορούχο» μεγαλομέτοχο του ΔΟΛ.

Πρόκειται για ένα δάνειο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε πάρει από την ALPHABANK ο ΔΟΛ με υποθήκη τα κτίρια της Χρήστου Λαδά 3, και για ένα ακόμη δάνειο 2,5 εκατομμυρίων το οποίο είχε πάρει η εταιρεία BRIONTE.

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, η BRIONTE είναι μια offshore εταιρεία, η οποία ανήκει στον Ψυχάρη επισήμως από τις 26/10/2009 ενώ με βάση όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, ιδιοκτήτης ήταν ο Ψυχάρης και πολύ πριν από το 2009.

Στην ιδιοκτησία της εταιρίας αυτής ανήκει η έπαυλη 26 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, στην οποία διαμένει ο Ψυχάρης. Για την εταιρεία, το HOT DOC είχε διατυπώσει τα ερωτήματα αν χρησιμοποιείται για να κρύβονται εισοδήματα από το Πόθεν Έσχες που είναι αναγκασμένος να κάνει ο εκδότης.

Διαβάστε σχετικά: Ψυχάρης: Οι offshore, τα 26 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι, η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων στο Πόθεν Έσχες

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…