Newsroom

Newsroom

Ταινία για τους Ramones από τον Μάρτιν Σκορσέζε;

Μάρτιν Σκορσέζε

ramones

Ο Μάρτιν Σκορσέζε φέρεται να συνδέει το όνομά του με μια βιογραφική μουσική ταινία (ή ντοκιμαντέρ) για τους θρυλικούς Ramones, σε ένα πρότζεκτ που προορίζεται να συμπέσει με την 40ή επέτειο της κυκλοφορίας του single «Blitzkrieg Bop» το 1976, από την αγαπημένη, επιδραστική πανκ-ροκ μπάντα.

Ο Σκορσέζε αναφέρεται ως ο πιθανότερος ενορχηστρωτής αυτής της ταινίας με θέμα την άνοδο του νεοϋορκέζικου κουαρτέτου στη ροκ σκηνή της δεκαετίας του ’70, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές από τους κόλπους της παραγωγής, ωστόσο το πρότζεκτ με προοπτική κυκλοφορίας το 2016 είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς σενάριο και συντελεστές.

Οι εορτασμοί της επετείου του πρώτου δίσκου των Ramones από τους διαχειριστές των πνευματικών δικαιωμάτων του υλικού και της μουσικής τους, αναμένεται να επικεντρωθούν με διάφορα καλλιτεχνικά πρότζεκτ, εμπνευσμένα από την καριέρα του γκρουπ, στην ανάδυση του μέχρι τότε άσημου νεοϋορκέζικου πανκ συγκροτήματος στις μεγάλες μουσικές σκηνές, δύο χρόνια μετά τα πρώτα τους βήματα.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1974 και εντάχθηκε στην αντεργκράουντ σκηνή της Νέας Υόρκης. Τα τρία πρώτα του άλμπουμ γνώρισαν εντυπωσιακή επιτυχία: «Ramones» (1976, «Leave Home» και «Rocket Russia» (1977). Η μπάντα, πουάφησε το στίγμα της στην πανκ – ροκ μουσική, διαλύθηκε επισήμως το 1996 και μπήκε στο «Rock and Roll Hall of Fame» το 2002, ενώ και ο τελευταίος επιζών του καρέ, ο ντράμερ τους, Τόμι Ραμόουν, έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και λάτρης ο ίδιος της μουσικής, θα μπορούσε να καδράρει ιδανικά μια ταινία ή ένα ντοκιμαντέρ με ήρωες ανερχόμενους τότε ροκ σταρ που διαμορφώνουν το καλλιτεχνικό τους ύφος κινούμενοι στο υπογάστριο της Νέας Υόρκης του ’70. Άλλωστε έχει ήδη κάνει τα «Νο Direction Ηοme» για τον Μπομπ Ντίλαν, «Living In The Material World» για τον Τζορτζ Χάρισον και «Shine A Light» για τους Rolling Stones.

Όλα αυτά, απομένει να επιβεβαιωθούν, αλλά οι προθεσμίες της επετείου ενδέχεται να «σκοντάψουν» επάνω στα προγραμματισμένα γυρίσματα του Σκορσέζε για τη νέα του ταινία «Silence».

Πηγή: e-go.gr/cinemag

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.