Newsroom

Newsroom

Tagesspiegel: Μοιραίος για την κυβέρνηση Σαμαρά ο Δεκέμβριος;

  Το ενδεχόμενο να αποβεί “μοιραίος” για την κυβέρνηση ο μήνας Δεκέμβριος, περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel. Η εφημερίδα σε δημοσίευμα…

troika

 

Το ενδεχόμενο να αποβεί “μοιραίος” για την κυβέρνηση ο μήνας Δεκέμβριος, περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Η εφημερίδα σε δημοσίευμα της με τίτλο “Περιμένοντας την τρόικα” περιγράφει το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση της τρόικας και επικαλείται εκτιμήσεις παρατηρητών στην Αθήνα , που βλέπουν ήδη τον Δεκέμβριο ως μοιραίο μήνα, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση ή τη συνέχιση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται στο άρθρο, η ακύρωση της έλευσης των κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, κλιμακώνει τη διαμάχη με την ελληνική πλευρά, ενώ σημειώνει «δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει μπροστά του μια όχι ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση. Ήδη προ δέκα ημερών ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ είχε προειδοποιήσει ότι αρκετοί υπουργοί αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα».

Στο μεταξύ, η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. βρίσκεται επί θύραις και οι αντιδράσεις σε κυβερνητικό επίπεδο αυξάνονται. Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά «ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την ελπίδα να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να μην επισκιαστεί η ελληνική προεδρία που ξεκινά την πρώτη Ιανουαρίου. Εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, όμως, υπάρχουν εντεινόμενες αντιδράσεις. Για περαιτέρω περικοπές δεν πρόκειται πιθανότατα να βρεθεί πλειοψηφία στο κοινοβούλιο».

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες,την Τετάρτη, έπειτα από πρόσκληση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ελάχιστα θα κινηθεί γύρω από τα θέματα της ελληνικής προεδρίας, καθώς ο… πάγος της τρόικας θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…