Newsroom

Newsroom

Tablets και smartphones… σκοτώνουν τους υπολογιστές

Τη χειρότερη μείωση πωλήσεων στην ιστορία τους θα καταγράψουν φέτος οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς τα tablets…

smartphone

Τη χειρότερη μείωση πωλήσεων στην ιστορία τους θα καταγράψουν φέτος οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς τα tablets και τα smartphones, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας International Data Corporation.

Η μείωση των πωλήσεων αναμένεται να μειωθούν το 2013 κατά 10% σε σχέση με το 2012, όταν ήδη είχαν καταγράψει πτώση 7%, και επιπλέον κατά 3,8% το 2014, πέφτοντας σε επίπεδα 2008.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της IDC Τζέι Τσου, οι υπολογιστές παραμένουν η συσκευή στην οποία αφιερώνουμε περισσότερες ώρες της ημέρας, όμως η χρήση τους ολοένα μειώνεται, καθώς όλο και περισσότερες φορητές συσκευές νέου τύπου (tablets και smartphones) είναι πλέον διαθέσιμες.

Ήδη, πολλές εταιρείες κατασκευής υπολογιστών προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, αναζητώντας μερίδιο αγοράς στις κατηγορίες των tablets και των smartphones και περιορίζοντας την εξάρτηση των εσόδων τους από τους υπολογιστές.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»