Newsroom

Newsroom

Τα σχόλια περί παιδοφιλίας τον παραίτησαν – Τι έγινε με τον Μίλο Γιαννόπουλο, υποστηρικτή του Τραμπ

Ο σάλος που προκλήθηκε μετά τα σχόλια που έκανε ο γνωστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, Μίλο Γιαννόπουλος, τα οποία υπονοείτο ότι τάσσεται υπέρ των σεξουαλικών επαφών γηραιότερων ανδρών με εφήβους, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί.

58ada6821dc524885a8b460d

«Θα ήταν λάθος να αφήσω την λάθος διατύπωση μου να επηρεάσει τη δουλειά των συναδέλφων μου, οπότε παραιτούμαι άμεσα από το Breitbart», αναφέρει σε δήλωσή του.

Ο Μίλο Γιαννόπουλος κατείχε στελεχική θέση στον ιστότοπο Breitbart, τον οποίο ευχαρίστησε για τη δυνατότητα που του έδωσε «να εκφράζει συντηρητικές και ελευθεριακές ιδέες σε κοινά τα οποία δεν θα τις είχαν ακούσει διαφορετικά».

Το επίμαχο διαδικτυακό βίντεο του 2016 παρουσιάζει τον κ. Γιαννόπουλος να αναφέρει ότι το ζήτημα της ηλικίας συναίνεσης για σεξουαλική επαφή «δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άσπρο – μαύρο» και να σημειώνει ότι οι επαφές «μεταξύ νέων αγοριών και μεγαλύτερων ανδρών μπορεί να είναι εξαιρετικά θετικές ως εμπειρίες».

Η καταδίκη των δηλώσεων ήταν σχεδόν πάνδημη, με την Αμερικανική Συντηρητική Ένωση να ακυρώνει την πρόσκλησή της στον κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος θα μιλούσε στην ετήσια διάσκεψή της.

Ο αρχισυντάκτης του Breitbart Άλεξ Μάρλοου ανέφερε ότι τα σχόλια του συντάκτη «δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης».

Ο ιστότοπος Breitbart, γνωστός για την ακροδεξιά πολιτική γραμμή του, έγινε ευρύτερα γνωστός μετά την πρόσληψη του πρώην επικεφαλής του, Στιβ Μπάνον, ως συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…