Newsroom

Newsroom

Τα οφέλη των ξηρών καρπών

Διάφορες έρευνες τα τελευταία χρόνια είχαν δείξει την ωφέλιμη για τον οργανισμό κατανάλωση ξηρών καρπών. Η μεγαλύτερη σχετική μελέτη που…

xiroi karpoi

Διάφορες έρευνες τα τελευταία χρόνια είχαν δείξει την ωφέλιμη για τον οργανισμό κατανάλωση ξηρών καρπών. Η μεγαλύτερη σχετική μελέτη που έγινε από ερευνητές στις ΗΠΑ όχι μόνο πιστοποιεί τα ευρήματα των προηγούμενων ερευνών αλλά ενισχύει το ευεργετικό «προφίλ» των ξηρών καρπών στον άνθρωπο. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη η κατανάλωση ακόμη και μιας μικρής ποσότητας ξηρών καρπών ημερησίως προστατεύει από καρκίνο και καρδιακά νοσήματα ενώ παράλληλα φροντίζει τη σιλουέτα.
Τρώτε ξηρούς καρπούς
Την μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber. Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα τουλάχιστον 30 γραμμάρια ξηρών καρπών έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, έχουν μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου καρπούς, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 119.000 άνδρες και γυναίκες μεταξύ των ετών 1980 – 2010, όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειές τους. Η έρευνα έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών σχετίζεται με μια μείωση 29% κατά μέσο όρο των θανάτων από καρδιοπάθεια και 11% των θανάτων από καρκίνο.
Δεν κατέστη δυνατό να διευκρινιστεί αν συγκεκριμένα είδη ξηρών καρπών έχουν συγκριτικά πιο ωφέλιμη δράση από τους άλλους, καθώς η μείωση της θνησιμότητας φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση πολλών διαφορετικών τύπων καρπών. Επίσης η έρευνα δεν έκανε διαχωρισμό μεταξύ αλατισμένων και ανάλατων καρπών, ψημένων ή ωμών.
«Η έρευνα έδειξε πως όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς έτρωγαν οι άνθρωποι, τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα να πεθάνουν μέσα σε μια περίοδο 30 ετών», δήλωσε η ερευνήτρια Γινγκ Μπάο. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «New England Journal of Medicine»

http://www.tovima.gr/

 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…