Newsroom

Newsroom

Τα μυστικά της καλύτερης διατροφής σε 4 βιωματικά εργαστήρια!

Καλύτερη Ζωή

kali diatrofi

Με την πρόθεση να προσφέρει πρακτική και χρήσιμη ενημέρωση στους πολίτες γύρω από τη διατροφή, η Καλύτερη Ζωή, διοργανώνει τέσσερα πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια με θέμα την τροφή το Σάββατο 3 και το Σάββατο 10 Μαΐου στη Στέγη του ΣυνΑθηνά. Τέσσερις ειδικοί σε θέματα διατροφής θα μας ξεναγήσουν στα μυστικά της καλής διατροφής, προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε τρόφιμα που σέβονται την υγεία και το περιβάλλον, να μάθουμε να διαβάζουμε τα ψιλά γράμματα στις συσκευασίες των τροφίμων, να καταρρίψουμε μύθους και να ανακαλύψουμε περισσότερα για τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια που φτάνουν στο τραπέζι μας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Μαΐου, οι Κώστας Αμπελιώτης και Βασιλική Κωσταρέλλη, καθηγητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου μας ξεναγούν στα μονοπάτια της καλύτερης διατροφής μέσα από την προετοιμασία ενός ιδανικού γεύματος και των ανάγνωση ετικετών τροφίμων, ενώ το Σάββατο 10 Μαΐου τη σκυτάλη παίρνουν η Χαρίκλεια Μινώτου, βιοκαλλιεργήτρια και πρόεδρος του Μεσογειακού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας φορέων βιολογικής γεωργίας IFOAM  και ο Ηλίας Καλλίας, ιχθυολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του WWF Ελλάς σε θέματα αλιείας.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν και απαιτείται αίτηση συμμετοχής είτε μέσα από την ιστοσελίδα, είτε με μήνυμα στο [email protected]. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του κάθε εργαστηρίου:
 
«Τι μαθαίνουμε από την ετικέτα ενός τροφίμου;», Σάββατο 3 Μαΐου, 11:00 πμ
Με την ομάδα του τμήματος Οικιακής Οικονομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου βάζουμε στο «μικροσκόπιο» τις ετικέτες τροφίμων. Τι προσέχουμε πρωτίστως στην ετικέτα ενός τροφίμου και πόσα γνωρίζουμε για τη θρεπτική τους αξία, τις πρόσθετες ουσίες τους και τις συστάσεις συντήρησης και αποθήκευσής τους; Απαντάμε σε αυτά και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη σημασία της σωστής ανάγνωσης των πληροφοριών που αναγράφονται στην ετικέτα τους.

«Προετοιμάζω το ιδανικό γεύμα για εμένα και την οικογένειά μου», Σάββατο 3 Μαΐου, 13:00 μμ
Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μας προσκαλεί να…προετοιμάσουμε ένα μεσημεριανό κυριακάτικο γεύμα. Το γεύμα θα αποτελείται από ορεκτικό, κυρίως γεύμα και επιδόρπιο. Θα συνοδεύεται επίσης με κρασί. Η αποστολή μας είναι να συνθέσουμε το «καλύτερο δυνατό» γεύμα ως προς τη διατροφική αξία του και την φιλικότητα προς το περιβάλλον, επιλέγοντας μόνο ένα είδος από τις διαθέσιμες ομάδες τροφίμων που θα μας δώσουν οι διοργανωτές.

«Εδώ τα καλά φρούτα και λαχανικά» Σάββατο 10 Μαΐου, 11:00 πμ
Μέσα από μία εναλλακτική βόλτα σε λαϊκή αγορά μελετάμε πως παράγονται τα φρούτα και λαχανικά που φτάνουν στο τραπέζι μας. Στη συνέχεια, εξερευνούμε τη θέση τους στη μεσογειακή διατροφή, δίνουμε έμφαση στην εποχικότητα και τοπικότητά τους και μιλάμε για τα φρούτα και λαχανικά με περίεργο σχήμα και εμφάνιση. Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, μαθαίνουμε όλα όσα αγνοούσαμε για τους πολύτιμους σύμμαχούς μας για μία καλύτερη διατροφή!

«Τα πάντα γύρω από τα ψάρια!», Σάββατο 10 Μαΐου, 13:00 μμ
Κάνουμε μια βόλτα στην ψαραγορά και βλέπουμε τι φτάνει στο πιάτο μας, από πού έρχεται, πως ψαρεύεται και με τι μέσα μεταφέρεται. Μαθαίνουμε ποια προβλήματα εντοπίζονται σήμερα στην αλιεία και πως μπορούμε να τα αποτρέψουμε ως καταναλωτές. Αναγνωρίζουμε τι ψάρια αγοράζουμε (φρέσκο/κατεψυγμένο) και μαθαίνουμε περισσότερα για την εποχικότητα τους και για τα φθηνά και φιλικά προς το περιβάλλον είδη.

Πηγή: toarkoudi.gr

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.