Newsroom

Newsroom

Τα λεωφορεία που αξίζει κανείς να περιμένει (ΦΩΤΟ)

στάση του λεωφορείου

busaustria 4

H ώρα αναμονής στη στάση του λεωφορείου είναι μία από τις πιο βαρετές και κουραστικές στιγμές για τους περισσότερους επιβάτες. Υπάρχουν ωστόσο σε ολόκληρο τον κόσμο, στάσεις λεωφορείων που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία στον σχεδιασμό και το design τους, διασκεδάζουν τις εντυπώσεις και αποσκοπούν στο να κάνουν την αναμονή λίγο πιο ευχάριστη για τον χρήστη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Κάποιες από αυτές είναι απλώς εκκεντρικές, άλλες προσπαθούν να δώσουν κίνητρο στον επιβάτη για να μην βαρεθεί, ενώ άλλες αποτελούν πραγματικά σπουδαία έργα αρχιτεκτονικής. Ας δούμε μερικές από αυτές…

Βαλτιμόρη

στάσεις λεωφορείων

Μία στάση με αέρα… κουλτούρας. 

στάσεις λεωφορείων

Λονδίνο

στάσεις λεωφορείων

Χρειάστηκαν περίπου 10.000 κομμάτια LEGO για να δημιουργηθεί αυτή η στάση λεωφορείου, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τη σήμανση, τα καθίσματα και το πίσω τείχωμα.

California

στάσεις λεωφορείων

Αυτή η κατασκευή σχεδιάστηκε από τον γλύπτη Dennis Oppenheim με σκοπό να παρουσιάσει τη μεταμόρφωση ενός λεωφορείου σε σπίτι, θυμίζοντας στον επιβάτη ότι σε λίγη ώρα θα βρίσκεται στη ζεστή θαλπωρή της κατοικίας του. 

Ολλανδία

στάσεις λεωφορείων

Αυτή η στάση λεωφορείου στο Άμστερνταμ είναι αποκλειστικά κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά και είναι η πιο μεγάλη κατασκευή τέτοιου τύπου που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα.

Ρωσία

στάσεις λεωφορείων

Αυτή η κατασκευή είναι απομεινάρι της σοβιετικής εποχής και είχε κατασκευαστεί από τον γλύπτη Zurab Tsereteli.

Κοπεγχάγη

στάσεις λεωφορείων

Η προσθήκη μιας κανονικής ράμπας skateboard σε μία άσημη στάση της Κοπεγχάγης δίνει στους επιβάτες ένα επιπλέον κίνητρο για να περάσει η ώρα.

Άμστερνταμ

στάσεις λεωφορείων

Αυτή η στάση είναι ταυτόχρονα και… ζυγαριά για όποιον επιλέξει να καθίσει. Αρκετοί επιβάτες μπορεί να προτιμούσαν να σταθούν όρθιοι.

Αυστρία

στάσεις λεωφορείων

Το χωριό Krumbach στην Αυστρία πρόσφερε σε επτά από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες του κόσμου μία εβδομάδα διακοπών, για αυτόν που θα δημιουργούσε την πιο ευφάνταστη στάση λεωφορείου. Η μινιμαλιστική αρχιτεκτονική των Βέλγων Jan de Vylder και Inge Vinck κέρδισε τις εντυπώσεις, προσπαθώντας να μιμηθεί το σχήμα των Άλπεων.

Αυστρία

στάσεις λεωφορείων

Αυτή η ανοιχτή δημιουργία από λεπτές ράβδους χάλυβα με σκάλα σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Sou Fujimoto.

Kentucky

στάσεις λεωφορείων

Αυτή η καινοτόμα στάση λεωφορείου σχεδιάστηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κεντάκι και είναι κατασκευασμένη από μπουκάλια σόδας που έχουν ενισχυθεί με ηλιακό φωτισμό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα φίλτρα ηλιακού φωτός περνούν μέσα από τα μπουκάλια και τη νύχτα η στάση φωτίζεται ήπια από την αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια.