Newsroom

Newsroom

Τα φέσια προς τη ΔΕΗ "πνίγονται" στις θερμαινόμενες πισίνες – Σαφάρι ελέγχων σε πλούσιους…κλέφτες

Οι έλεγχοι της ΔΕΗ σε όσους έχουν απέναντι της μεγάλα χρέη και δεν πληρώνουν ρεύμα φέρνουν στο φως της δημοσιότητας αρκετές απίστευτες ιστορίες. Μάλιστα, όπως…

dei 22

Οι έλεγχοι της ΔΕΗ σε όσους έχουν απέναντι της μεγάλα χρέη και δεν πληρώνουν ρεύμα φέρνουν στο φως της δημοσιότητας αρκετές απίστευτες ιστορίες. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται μόνο οικονομικό πρόβλημα δεν έχουν οι εκατοντάδες που κλέβουν ή φεσώνουν την ΔΕΗ καθώς, όπως προκύπτει απλά εκμεταλλεύονται την αδυναμία των υπευθύνων είτε να τους κ΄ψουν το ρεύμα είτε να προλάβουν το…φέσι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον 20.000 μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν αν και έχουν χρήματα. Οι μεγαλοοφειλέτες χρωστούν συνολικά στη ΔΕΗ 200 εκατομμύρια ευρώ, με πολλούς να χρωστούν ακόμη και περισσότερα από 150.000 ευρώ, με τον μέσο όρο του χρέους να ανέρχεται στα 10.000.

Ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες ξεχωρίζει η περίπτωση μιας κυρίας από την Πεντέλη η οποία διατηρεί και διαμένει σε μια μεζονέτα με δύο θερμαινόμενες μάλιστα πισίνες. Ωστόσο, η κυρία αυτή έχει φαίνεται άλλες προτεραιότητες και έτσι φρόντισε να βάλει φέσι στη ΔΕΗ περίπου 13.000 ευρώ. Παρά τα ειδοποιητήρια δεν σταμάτησε ποτέ να θερμαίνει τις πισίνες της, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να κοπεί το ρεύμα στο…φτωχικό της.

Άλλη περίπτωση που βγάζει μάτι είναι ένα πολυτελές και γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης του είχε βρει το κόλπο και έκλεβε ρεύμα με καλώδιο. Η ζημιά για τη ΔΕΗ υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ.

Άλλη εταιρεία, στα βόρεια προάστια αυτή τη φορά, εμπόδιζε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ επί 12 μήνες να φτάσουν ως τα ρολόγια και να κάνουν καταμέτρηση της κατανάλωσης, με αποτέλεσμα το φέσι να υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις 3.000 ευρώ.

Σε μια διαφορετική περίπτωση μια εταιρεία η οποία δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς της αν και της έκοψαν τη παροχή ο ιδιοκτήτης της βρήκε την “χρυσή” λύση. Με ένα καλώδιο άρχισε να κλέβει ρεύμα από το κοινόχρηστο της πολυκατοικίας όπου έχει την έδρα της….

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…