Τα εννιά τρόφιμα που βάζουν "φωτιά" στο μεταβολισμό και είναι σύμμαχος στη "μάχη" με τις θερμίδες

Η απώλεια βάρους, η καύση περισσότερων θερμίδων και η διατήρηση της φόρμας δεν επιτυγχάνονται μόνο με την τήρηση ενός αυστηρού…

trofima thermides

Η απώλεια βάρους, η καύση περισσότερων θερμίδων και η διατήρηση της φόρμας δεν επιτυγχάνονται μόνο με την τήρηση ενός αυστηρού προγράμματος διατροφής και της άσκησης. Στην όλη προσπάθεια μπορούν να συμβάλλουν και κάποιες τροφές που έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν το μεταβολισμό και να καίνε περισσότερες θερμίδες. Παρακάτω παρουσιάζονται εννέα από αυτές, από το iefemerida.gr

Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ επιταχύνει το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση θερμίδων. Καλύπτει την πείνα, κόβωντας την όρεξη, ενώ το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Δημητριακά ολικής άλεσης
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινά από τα επεξεργασμένα δημητριακά καθώς και ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών. Επίσης, επειδή χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να χωνευτούν καλύπτει το αίσθημα της πείνας. Τέλος είναι πλούσιες σε διάφορες βιταμίνες, ανόργανα άλατα και υδατάνθρακες, αλλά χαμηλά σε λιπαρά.

Πράσινο τσάι
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αυξάνει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Λιπαρά ωμέγα 3
Εχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα λιπαρά ωμέγα 3 λειτουργούν ως ρυθμιστής του μεταβολισμού. Επηρεάζουν το επίπεδο της ορμόνης λεπτίνης, η οποία ελέγχει το πόσο λίπος καίγεται. Δεδομένου ότι τα Ωμέγα 3 δεν παράγονται από το σώμα μας μπορεί ένας οργανισμός να τα λάβει μέσω της κατανάλωσης ψαριών (τόνο, ρέγκα, σολομό) ή μέσω των ειδικών σκευασμάτων.

Καφές
Η καφεΐνη αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, το αίμα παίρνει περισσότερο οξυγόνο  και έτσι καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο καίει το λίπος με τρεις τρόπους. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που επιταχύνουν το μεταβολισμό και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον μειώνει το αβοκάντο μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης, επουλώνει πληγές, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου και κάνει καλό και στα μαλλιά.

Καυτερά καρυκεύματα
Δεν είναι πλούσια σε θερμίδες, αλλά δίνουν γεύση στα γεύματα.

Κία
Οι σπόροι κία είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές  ίνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού και καταστέλλουν την όρεξη.

Καρύδια Βραζιλίας
Αυτά τα καρύδια επιταχύνουν το μεταβολισμό μετατρέποντας τη βασική ορμόνη του θυρεοειδούς σε Τ3, δηλαδή στην ορμόνη εκείνη του θυρεοειδούς που επιταχύνει την καύση των θερμίδων. Βοηθούν, επίσης, στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…