Newsroom

Newsroom

Τα ΕΛΤΑ τιμούν, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, το "Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών Βιομηχανιών Ελλάδας – Κίν

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως φορέας πολιτισμού, υποστηρίζουν την ενίσχυση και την αξιοποίηση των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας - Κίνας με την έκδοση Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «2017 - Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών Βιομηχανιών Ελλάδας - Κίνας» και του βιβλίου «LI KI – Τελετουργικό και εθιμοτυπία στην οργάνωση κοινωνίας και κράτους της αρχαίας Κίνας».

573da9661dc524976b8b5136

Η παρουσίασή τους διοργανώνεται από τα ΕΛΤΑ στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 όπου θα παραστούν και θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς και η ΑΕ ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πρώτη Ημέρα Κυκλοφορίας της Σειράς γραμματοσήμων που αποτυπώνουν την συνάντηση στο παρόν των δυο μακραίωνων λαμπρών πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας οι οποίοι αποτελούν τους πνευματικούς πρωταγωνιστές Δύσης και Ανατολής.

Το βιβλίο LI KI, αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα κείμενα της κινεζικής γραμματείας και εκδόθηκε από τα ΕΛΤΑ μεταφρασμένο για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα. Η παρουσίαση του LI KI θα γίνει από τον Καθηγητή ΑΠΘ κ. Δημήτρη Μαυροσκούφη, Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, τον συγγραφέα – μεταφραστή του, Δρ. Χρήστο Καφτεράνη ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Ψύλος, Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου εικαστική έκθεση προσωπογραφιών αρχαίων Ελλήνων και Κινέζων φιλοσόφων της ζωγράφου Σταματίνας Ντούτσουλη.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…