Τα εκλεκτά "παρεάκια" που… δεν γράφουν ιστορία

Ευτυχώς που εκτός από τα δείπνα, φανερά και μυστικά, υπάρχουν και οι εκδηλώσεις αλλά και οι παρουσιάσεις βιβλίων για να βρίσκουν ευκαιρία να συνευρίσκονται και να ανταλλάσσουν βαθυστόχαστες φιλοσοφικές απόψεις και μεγάλα πολιτικά οράματα οι «συνήθεις ύποπτοι». Με λίγα λόγια, γνωστά «παρεάκια» της πολιτικής σκηνής, τα μέλη των οποίων ενώνονται και… δονούνται από δύο πράγματα: την εξουσία-εξουσιομανία και τον δήθεν ανένδοτο που έχουν κηρύξει στον λαϊκισμό και στο ψέμα!

58bff6e21dc5242d278b48a5

Της Νατάσας Ρουγγέρη

Αναμφισβήτητα, το πιο… διαλεχτό «παρεάκι» αυτό τον καιρό είναι ο κύκλος των Κυριάκου Μητσοτάκη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Σταύρου Θεοδωράκη και Αννας Διαμαντοπούλου. Παρά τις επίμονες προσπάθειές τους να τον… τετραγωνίσουν, διαψεύδοντας σενάρια συνεργασιών και συμμαχιών, η ταύτιση απόψεων και η βαθιά εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλον είναι δεδομένες.

Αποκωδικοποίηση προθέσεων

Αυτήν τη φορά είχαν τη… χαρά να ξανασυναντηθούν στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη με τίτλο «Λεξικό χωρίς γραβάτα», στο οποίο αποκωδικοποιούνται 350 λήμματα σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το νόημά τους, κατά τον συγγραφέα. Λήμματα που έχουν σχέση φυσικά με την οικονομική κρίση και μπήκαν πλέον στο λεξιλόγιό μας, όπως «κόφτης», «θεσμοί» αντί της τρόικας κ.λπ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο είχε θερμό τετ α τετ ο Ευάγ. Βενιζέλος –ίσως αναπόλησαν τη δοξασμένη συγκυβέρνηση με το… άδοξο τέλος–, ο σύντροφος της Αννας Διαμαντοπούλου στο νέο πολιτικό εγχείρημα Γιώργος Φλωρίδης, το πάλαι ποτέ πουλέν του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη και πολλοί ακόμη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μετ’ επιτάσεως στη «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ – προφανώς όχι και του ιδίου, αφού κάθε φορά που νιώθει ότι η δημοσιογραφική έρευνα τον θίγει προσωπικά, αντί να δώσει απαντήσεις και στοιχεία, βάζει το κόμμα να βγάλει το φίδι από την τρύπα, γεγονός που έχει ενοχλήσει σφόδρα πολλά «γαλάζια» στελέχη!

Και δεν παρέλειψε να επαναφέρει τα περί λαϊκισμού της σημερινής κυβέρνησης που ο ίδιος και η παράταξή του θα νικήσουν κατά κράτος όταν καταλάβουν την εξουσία.

Ολα αυτά τα είπε ο πρόεδρος ενός κόμματος που έχει αφήσει τον Αδωνη Γεωργιάδη κυριολεκτικά να αλωνίζει… θερίζοντας στο διάβα του το ίδιο του το κόμμα! Τον πετυχημένο τηλεπωλητή βιβλίων που πουλάει ακροδεξιά ρητορεία και σε συνεντεύξεις του καλεί τους Αμερικανούς επενδυτές αν θέλουν «να αγοράσουν την Ελλάδα, να το κάνουν τώρα γιατί είναι φτηνή»!

Διότι όταν έρθει στα πράγματα ο Κυριάκος, η οικονομία θα πάει πολύ καλύτερα –λέει– και άρα θα τους πέσει ακριβή! Ο άνθρωπος που ήρθε στη ΝΔ από τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη μπας και μαζέψει τα χαμένα ψηφαλάκια της Χρυσής Αυγής. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, που τρολάρει μέσω Τwitter όποιον διαφωνεί μαζί του, συμπεριλαμβανομένων των συντρόφων του στη ΝΔ.

Ανεβάζουν… εποχιακές στροφές

Ο δε Ευάγ. Βενιζέλος ξεκίνησε από τον «εκτσογλανισμό» –ιδού το νέο λήμμα για τα λεξικά του μέλλοντος– που επήλθε στην πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στον… αντικοινωνικό χαρακτήρα της Αριστεράς και κατέληξε να αναλύει πώς θα φέρουν οι συριζαίοι την… εκτροπή με προσθαφαιρέσεις των στροφών που έχουν πάρει «180 συν 90 = 270», κάνοντας και τον πιο καλοπροαίρετο να αναρωτιέται για τον ειρμό των σκέψεων του άλλοτε έγκριτου ακαδημαϊκού και συνταγματολόγου.

Ανέδειξε σε υπέρτατη φιλοσοφική άποψη, που φέρνει κυριολεκτικά ζαλάδα, την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει «τη μιάμιση στροφή», ενώ περιμένει «την πλήρη περιστροφή, που μπορεί να γίνει περιδίνηση χωρίς τέλος»!

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, παρά τα χαμόγελα με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τις φιλικές ματιές, μίλησε για «εποχιακούς λαϊκιστές του παρελθόντος που ήταν στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ» και σήμερα βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιστευτός «στον ακραίο του λαϊκισμό».

Δηλαδή, ο άνθρωπος με το κόμμα που φυλλορροεί, ο οποίος επιμένει ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης αλλά επιλέγει να συνεργαστεί με τρεις πρώην υπουργούς του εν λόγω κόμματος (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση) και εξακολουθεί να επαγγέλλεται το καινούργιο, προερχόμενος κατ’ ουσία από ό,τι πιο παλιό.

Ο ίδιος άνθρωπος που καλούσε την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015 να φέρει μια συμφωνία, όποια να ’ναι, για να την υπογράψει, μπας και σώσουμε τη χώρα, και που επιλέγει να απαντά στους βουλευτές και στα στελέχη του, τα οποία αποχωρούν ένα ένα, με Καζαντζάκη αντί να τους πείσει ότι το Ποτάμι δεν είναι «το μαγαζάκι του», όπως του έχουν προσάψει, και ότι ο ίδιος έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και δεν είναι, όπως είχε πει σε μια συνέντευξή του ο Πάνος Σκουρλέτης, «σαν την κόκα κόλα που πάει με όλα»!

Φανταστείτε όλοι αυτοί να συνεργαστούν ενάντια στον λαϊκισμό και στο ψέμα. Περιδίνηση, που λέει κι ο Βενιζέλος…

Πηγή: documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…