Newsroom

Newsroom

Τα απαραίτητα "εργαλεία" για έναν φοιτητή δημοσιογράφο το καλοκαίρι

Προ των πυλών βρίσκεται το φετινό καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο κάθε ημέρα που περνάει. Τα πλάνα για τις καλοκαιρινές «εξορμήσεις» πάνε και έρχονται στις φοιτητικές κυρίως παρέες και όλα κανονίζονται ώστε να είναι έτοιμα μόλις τα στυλό «σιγήσουν» μετά τις εξετάσεις.

5722174a1dc5240d3b8b4e27

Ποια είναι τα απαραίτητα «αξεσουάρ» για τους φοιτητές; Πέρα από τις προφανείς απαντήσεις, π.χ αντηλιακό, ρακέτες, τάβλι, ψάθες κτλπ, υπάρχουν και άλλες οι οποίες σχετίζονται ανάλογα με τη σχολή στην οποία φοιτά.

Ας δούμε ποια απαραίτητα «εργαλεία» πρέπει να έχει μαζί του στις διακοπές ένας φοιτητής δημοσιογραφίας.

Είσαι δημοσιογράφος και βρίσκεσαι στην παραλία. Απολαμβάνοντας τη θάλασσα, τον ήλιο και την παρέα βλέπεις μπροστά σου ένα γνωστό πολιτικό. Τί χρειάζεσαι; Μα φυσικά μια αξιόλογη φωτογραφική μηχανή. Πέρα από τις κλασικές πλέον «ψηφιακές» η καλύτερη επιλογή για μια «δυναμική» και «ιδανική» φωτογραφία είναι ξεκάθαρα μια dslr. 

Το κόστος τους έχει πέσει αρκετά κάτι το οποίο βοηθά στην επιλογή τους. Άλλωστε μια καλή dslr, εάν είσαι φοιτητής δημοσιογραφίας, σίγουρα θα σου «κρατήσει» για αρκετά χρόνια και για πολλά ρεπορτάζ. Μάλιστα, στην πορεία όταν μάθεις να τη χειρίζεσαι καλύτερα και σε όλο της το φάσμα αφήνεις στην άκρη τον αρχικό φακό σου (συνήθως έναν 18-55mm) και «ψάχνεσαι» με άλλους φακούς.

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν όταν θα την έχεις μαζί σου στην παραλία να είναι καλά προστατευμένη. Μέσα στη θήκη της και μακριά από μπύρες, αναψυκτικά, νερά και τους… κολλητούς σου που τρελαίνονται για ρακέτες.

Το πιο απαραίτητο απ’ όλα


Αν και μια φωτογραφική μηχανή σου δίνει το κάτι παραπάνω για τα «καλοκαιρινά» ρεπορτάζ σου (άσε που μπορείς να βγάζεις και τέλειες φωτογραφίες από τις διακοπές σου που θα σου μείνουν μια ζωή) το πιο απαραίτητο «εργαλείο» για έναν φοιτητή δημοσιογραφίας είναι φυσικά ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι εποχές που ένας φοιτητής θα έπαιρνε χαρτί και στυλό μαζί του και μια «ατζέντα» έχουν περάσει. Οι φορητοί υπολογιστές έχουν αντικαταστήσει (ως ένα βαθμό) τα «δημοσιογραφικά χαρτάκια» και σε βοηθούν όχι μόνο να γράψεις το κείμενό σου γρήγορα αλλά και να το στείλεις άμεσα όπου εσύ θες. Ίσως στο προσωπικό σου μπλοκ (καλό είναι όσοι είστε φοιτητές να κάνετε ένα, προκειμένου να αποκτήσετε καθημερινή τριβή με την καθημερινή ειδησεογραφία), ίσως σε ένα τοπικό site ή γιατί όχι και στο προφίλ σου στο Facebook.

Τι χρειάζεσαι λοιπόν; Ένα λάπτοπ ή ακόμα και ένα tablet. Άλλωστε τα καινούργια tablet σε βοηθούν ακόμα περισσότερο, από άποψη αυτονομίας μπαταρίας, χώρου και φυσικά συνδεσιμότητας. Χρειάζεται μικρότερη τσάντα και δεν κουβαλάς και το «βαρύ» φορτιστή του λάπτοπ. Βέβαια, είναι στο χέρι σου αν θα επιλέξεις λάπτοπ ή tablet. 

Καλές διακοπές λοιπόν και μην… ξεχάσεις τα απαραίτητα «εργαλεία» σου.

Υ.Γ: Εάν τελικά δεν καταφέρεις για διάφορους λόγους να ακολουθήσεις την παρέα στις καλοκαιρινές της διακοπές, τότε τουλάχιστον… κάτσε αναπαυτικά στο γραφείο σου και κάνε εξάσκηση στο ρεπορτάζ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…